ACS Poli s-a reunit în ceasul al 12-lea. Subzistenţă, plecări şi restricţii...

ACS Poli s-a reunit în ceasul al 12-lea. Subzistenţă, plecări şi restricţii la divizionara C timişoreană

0
DISTRIBUIȚI
Foto: acspoli.ro

Reunirea lui ACS Poli (şi) în anul 2021 poate fi considerată o mică minune. Gruparea timişoreană aflată în insolvenţă, dar clasată pe un meritoriu loc 3 în „C8”, a strâns azi rândurile, fiind ultima la acest capitol în zonă dintre grupările de eşalon superior. Obiectivul echipei e să încheie campionatul pe gazon. Trupa antrenată în continuare de Silviu Bălace a avut parte şi de o adevărată „ciuntire” a lotului prin numeroasele plecări din iarnă. Mai mult, clubul are şi interdicţie la transferuri pentru datorii acumulate şi în perioada în care activa în Liga 2!

Antrenamentul de azi a fost la baza „Adrian Stoicov”, de lângă arena „Dan Păltinişanu”. A fost prima mişcare a anului în condiţiile în care campionatul la Liga a III-a se reia în mai puţin de o lună de zile. ACS Poli a fost părăsită după luna decembrie de aproape o întreagă echipă, rezultatele peste aşteptări ajutând unii jucători să se mute la cluburi cu o situaţie mai fericită sau chiar la un nivel superior, cazul golgheterului Matiş. Dănuț Bilia, Michel Rosenblum, Marius Călin (Progresul Pecica), Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Mihai Hecsko (Ghiroda și Giarmata Vii), Claudiu Matiș (CSM Reșița), Narcis Plută (Progresul Ezeriș), Patrick Peter (Viitorul Șelimbăr), Robert Popeț și Alexandru Daminescu (Dumbrăvița), au fost plecările oficiale înregistrate. De la reunire au absentat motivat Cristian Toma, Alexandru Filip, David Bălace și Cristian Murariu. Portarul Markos Gakos s-a antrenat și el astăzi cu ACS Poli, dar nu va rămâne la echipă.

„Va fi foarte dificil pentru noi, am pierdut jucători cu experiență, lotul fiind unul semnificativ subțiat și numeric, dar nu dezarmăm, facem tot ce putem face. Vreau ca băieții rămași să-și demonstreze calitățile, vor avea ocazia să joace, nu vom urmări obsesiv greșelile, fiindcă mulți n-au jucat în ultima perioadă. Așa cum le-am spus și înaintea turului, este o șansă pentru toți să fie văzuți și să facă un pas mai sus.


Cei de acum au chiar exemple clare dintre foștii lor colegi, cum a fost Claudiu Matiș, care a tratat foarte serios perioada petrecută la Poli, și-a dorit mult, echipa l-a ajutat și a ajuns în liga secundă”, a declarat Silviu Bălace, „principalul” lui ACS Poli, al cărei staff a rămas în schimb pe poziţii.

La capitolul sosiri, în mod inedit ACS Poli l-a (re)înregimentat, după ce l-a dat afară, pe portarul Alexandru Filip, care „și-a indicat regretul pentru rolul jucat în incidentele de la partida cu Progresul Ezeriș, atât în fața comisiilor FRF, cât și a adversarilor de la Ezeriș și va fi reținut sub stricta observație disciplinară a staff-ului tehnic”. Ţinând cont de restricţiile cu care se confrută, clubul poate apela doar la jucătorii pe care-i avea sub contract, astfel alte reveniri se mai numără fundaşul Raul Cochințu, mijlocașii Bogdan Turdean și Bogdan Țărțău, și atacantul Adrian Sevici.

ACS Poli încearcă să apeleze şi la ajutorul fanilor în această perioadă care se poate dovedi decisivă în sens negativ şi prin intermediul site-ului oficial, se cer donaţii în contul clubului.  „Cred că am făcut tot ce a depins de noi în toamnă, am dus echipa pe podium, am apărat numele și blazonul clubului și al orașului. Este de înțeles faptul că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, însă Timișoara este un oraș mare, nu-mi vine să cred că nu există resurse pentru a-i susține pe acești băieți tineri, de care au beneficiat și vor mai beneficia și alte echipe din localitate”, a concluzionat Bălace. Pe lângă problemele curente, de zi cu zi, ACS Poli e pândită în continuare şi de pericolul falimentului. Dosarul insolvenţei s-a tot amânat şi următoarea şedinţă la Tribunalul Timiş pe această temă e stabilită pentru data de 25 februarie, dar nu e exclusă (ci chiar probabilă) o nouă amânare în contextul pandemiei. La începutul anului singura veste pozitivă a fost vânzarea lui Denis Haruţ la FCSB de către Botoşani, ACS Poli urmând teoretic să primească o sumă, mică oricum, pentru creşterea fundaşului.

ACS Poli şi-a stabilit şi primele jocuri de verificare cu această ocazie. Primele două teste vor fi cu Ripensia U19, miercuri, de la ora 14.00, şi cu Progresul Ezeriş, sâmbătă, de la ora 11, ambele la baza „Adrian Stoicov”.

Lotul lui ACS Poli:

Portari: Cristian Toma, Alexandru Filip
Fundași: David Bălace**, Sebastian Foca**, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia*, Cristian Daminuță, Raul Popa
Mijlocași: Sinișa Sporin, Adrian Chiriac**, Bogdan Turdean**, Cristian Mitre*, Sergiu Românu**, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă, Bogdan Țărțău**
Atacanți: Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru**, Adrian Sevici
*U20, **U19

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.