Patronatul HORETIM solicită autorităților locale măsuri urgente pentru industria ospitalității

Patronatul HORETIM solicită autorităților locale măsuri urgente pentru industria ospitalității

0
DISTRIBUIȚI

Patronii de hoteluri și restaurante din Timiș, reuniți în Asociația HORETIM, au solicitat autorităților, printr-un memoriu, luarea unor măsuri urgente după ce s-a dispus carantinarea Timișoarei și a comunelor limitrofe.

Printre măsurile urgente care se solicită sunt reducerea cu cel puțin 50% a impozitelor pe clădiri pentru anul 2021; reducerea cu cel puțin 50% a tuturor taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021; anularea tuturor taxelor și impozitelor pe perioada restricționării activității și a carantinării: taxă pe domeniul public, taxă pentru Autorizație de funcționare, toate celelalte taxe, aferente acestei perioade în care industria noastră a fost restricționată și carantinată.

Asociația patronală cere să fie invitată la întruniri ale autorităților publice care privesc decizii asupra sectorului horeca.


„Colaborarea și cooperarea cu toate instituțiile locale pentru sprijinirea antreprenorilor horeca: DSP, DSV, ITM, AJOFM, ANPC, Poliția Locală. Înainte de a fi controlați, trebuie să fim informați, consultați, îndrumați și, acolo unde nu se respectă legea, să fie aplicate amenzi reale, urmate de închiderea activității pentru cei care nu respectă condițiile cunoscute și asumate. Promovarea și sprijinirea brandurilor locale, pentru păstrarea și respectarea identității locale a comunității noastre sau atragerea de turiști români și străini pentru repornirea turismului și ospitalității în Timiș”, se solicită prin memoriul semnat de președintele HORETIM, Corina Macri.

De asemenea, primarului Timișoarei, președintelui Consiliului Județean Timiș și prefectului Timiș li s-a solicitat și sprijin la nivel guvernamental și parlamentar pentru „deconectarea acestui domeniu de rata incidență de 3 la mie, întrucât nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor (în interior sau exterior) și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, majoritatea îmbolnăvirilor fiind generate de mediul profesional sau familial. Responsabilizarea unei singure autorități care să supravegheze, pe baza unui ghid coerent și unitar de prevenție, activitatea HORECA”. Pentru sprijinirea financiară a celor din industria ospitalității s-au solicitat o serie de facilități fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.