Alin Nica s-a întâlnit „târziu” cu reprezentanţii suporterilor: „Am agreat să solicit...

Alin Nica s-a întâlnit „târziu” cu reprezentanţii suporterilor: „Am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alin Nica / Facebook

Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii galeriei lui ASU Poli şi ai asociaţiei Druckeria pe tema viitorului stadion de mari dimensiuni din Timişoara, care urmează să fie finanţat de CNI. Nica s-a arătat surprins că fanii nu au fost consultaţi până acum, după ce în mediul online s-a declanşat o adevărată revoltă la vestea că noua arenă va dispune de o pistă de atletism. Acesta a spus că studiul de fezabilitate sub această formă e la final, dar că va solicita după discuţia de ieri eliminarea pistei.

„Am ascultat dorințele și argumentele lor și am dialogat pe larg pe marginea premiselor de la care pornim construcția viitoarei arene. Certitudinea este că vom avea un stadion multifuncțional care să fie sustenabil din punct de vedere al costurilor de funcționare. Am căzut de acord că acest lucru înseamnă acces pentru echipele de fotbal și rugby, organizări de evenimente și expoziții. Am agreat și varianta unei arene de aproximativ 32 mii de locuri, de categoria UEFA 4 având în vedere că vor fi folosiți bani publici și nu putem cheltui cât ne-ar plăcea ci cât avem finanțare de la Compania Națională de Investiții”, a scris Alin Nica după întâlnirea cu suporterii.

„Subiectul fierbinte a fost pista de atletism, dacă și cum se poate renunța la ea.


Ca președinte CJ Timiș, am preluat documentația și demersurile făcute în mandatul anterior. După cum s-a văzut în repetate rânduri, nu sunt genul de lider care neagă sau blochează proiectele începute de administrația precedentă. În cadrul ultimei discuții de la București, răspunsul privind finanțarea stadionului a fost scurt și la obiect: va fi cu pistă, situație în care am considerat oportun să o valorific ca atare și dacă s-a hotărât să fie pistă, măcar să fie una la standarde care să permită evenimente europene și mondiale. Am aflat astăzi că suporterii nu știau această veste și că a fost pentru prima dată când s-au întâlnit cu vreun reprezentant al autorităților, că nu a existat un proces de consultare și nu și-au exprimat părerea oficial pe această temă”, a mai spus şeful CJT.

„Mă bucur că am fost primul deschis către dialog dar îmi pare rău că dialogul se întâmplă atât de târziu, stadionul fiind deja către finalul studiului de fezabilitate. Cu toate acestea, susținut de comunitatea suporterilor de fotbal și de argumentele lor pertinente, am agreat să solicit un stadion fără pistă de atletism. Interesul și sprijinul meu pentru atletism rămân în picioare. Cred că se impune asigurarea infrastructurii pentru această disciplină sportivă și sper să văd o acțiune concretă din partea Primăriei Timișoara, desigur cu sprijinul CJ Timiș”, a concluzionat politicianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.