Concert inedit: peste 50 de studenți au cântat într-un flashmob desfășurat la...

Concert inedit: peste 50 de studenți au cântat într-un flashmob desfășurat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un inedit flashmob a colorat după amiaza zilei de joi pentru toți cei care s-au aflat în curtea interioară a Iulius Mall-ului din Timișoara. Mai mult de 50 de studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru din Universitatea de Vest din Timișoara au interpretat trei melodii spre deliciul și uimirea celor care au trecut prin zonă. Cele trei piese interpretate au fost G. Verdi-La Traviata “Brindisi” , E. Kalman – Uvertura la opereta Silvia (Die Csardasfürstin) și Queen – Will will rock you (orchestratie Andreas Schein).

„Este de fapt proiectul de final al unei discipline care se numește Mangement Cultural. În cadrul acestei discipline deși majoritatea sunt artiști învață și cum să impleneteze și să organizeze un eveniment cultural. Practic asta am făcut noi aici un flashmob care a pus în scenă mai multe momente artistice, spre deliciul publicului. Care a fost surprins de acest eveniment. Studenții trebuie să fie familiarizați cu aceste lucruri pentru a înțelege toate aspectele unui proiect cultural. Trebuie să treacă și ei de cealaltă parte a baricadei. În momentul când vor ști să privească un proiect cultural din toate unghiurile vor fi pregătiți să abordeze individual un proiect de anvergură“, spune Ovidiu Megan, cadru didactic în cadrul Universității de Vest din Timișoara

Ineditul flashmob pus la cale la Timișoara a reușit din plin să-și atingă scopul.


Chiar dacă a debutat timid, pe parcursul celor trei melodii și cu ajutorul aplauzelor celor aflați pe margine, studenții și-au dat drumul, și pe acordurile We will rock you, celebra piesă a trupei Queen, atmosfera de final a fost una cât se poate de incendiară. Pe deoparte, studenții au prins „curaj“ și trecând peste inerentele emoții au simțit pe pielea lor ce înseamnă întâlnirea cu publicul, iar pe de altă parte numeroșii spectatori care au asistat la acest spectacol improvizat au rămas cu amintirea unui eveniment memorabil.

„Pentru noi e foarte util să avem un cadru în care să putem cânta, mai ales după liniștea care a fost în ultimul an, Un asemenea moment este cât se poate de binevenit șii sperăm că o să mai fie“, spune Bogdan Aungurence, unul din soliștii participanți. Solista Boldan Maria a fost și ea foarte încântată de existența acestui flashmob, iar dirijorul Andreas Schein a concluzionat că „a fost în beneficiul nostru al artiștilor care am reușit să cântăm în fața spectatorilor, dar și în beneficiul publicului, deoarece a deschis apetitul spre această muzică cultă, spre marea muzică“.

„A fost un prim experiment și ne bucurăm că studenții au trecut cu bine prin această experiență. Vom continua cu asemenea acțiuni care sunt cât se poate de benefice“, spune Vlad Gârboni, directorul Casei Studenților din Timișoara, care a asigurat partea tehnică a acestui flashmob.

Asemenea acțiuni sunt cât se poate de necesare atât pentru revenirea la „normalitate“ după complicata perioadă de pandemie prin care am trecut dar și în perspectiva capitalei culturale europene care bate la ușă-n 2023 în orașul nostru. Și asta pentru că dincolo de vorbe, planuri și open call-uri, coborârea spectacolelor culturale în mijlocul oamenilor este cât se poate de benefică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.