Firma președintelui CA de la Colterm, contract cu probleme cu societatea de...

Firma președintelui CA de la Colterm, contract cu probleme cu societatea de termoficare când a fost numit în funcție de administrația Fritz

1
DISTRIBUIȚI

Administrația condusă de Dominic Fritz a prezentat noul consiliu de administrație de la Colterm, care a fost numit în urma unei AGA în care a fost un scandal monstru la finalul lunii martie, ca fiind ”unul de profesioniști”. Președintele consiliului de administrație a fost numit Cristian Mîțu, care în perioada 2004 – 2006 a fost director de producție la Colterm după ce a lucrat în societățile de termoficare din 1988 încoace, urcând în ierarhie. Despre Mîțu, cei care l-au promovat în fruntea CA s-au limitat în a-l prezenta ca fiind „administrator, consultant în domeniul energiilor din surse regenerabile”. Practic, Mîțu este administratorul firmei Renewables Consulting SRL din Timișoara.

La momentul în care a fost numit președinte al consiliului de administrație și administrator al Colterm, Mîțu era (și este în continuare) într-o relație contractuală cu compania de termoficare, pentru că Renewables Consulting SRL are un contract în derulare. Renewables Consulting SRL a semnat, în 2018, cu Colterm SA un contract pentru a proiecta și monta panouri solare pe CET Freidorf, în valoare de 521.815 lei. Cea mai mare parte a banilor au venit de la bugetul de stat, cu o cofinanțare de la Primăria Timișoara condusă, la acel moment, de Nicolae Robu.


Firma se obliga, prin contract, să presteze servicii de proiectare, să cumpere echipamente și să pună în funcțiune o instalație care să utilizeze energia regenerabilă/solară ca alternativă la combustibilii clasici, la CET Freidorf. Directorul Colterm SA de atunci, Emil Șerpe, declara pentru debanat.ro că „dacă panourile solare își dovedesc randamentul, extindem proiectul la toate centralele de cartier. Sper că la finalul anului va fi gata proiectul”.

Proiectul nu a fost finalizat nici măcar în 2019, ci de abia în 2021, după ce ce Mîțu a devenit președintele consiliului de administrație al Colterm SA și unul dintre administratorii companiei de termoficare a municipalității.

Contactat de PRESSALERT.ro, directorul general al Colterm, Petre Nenu, a declarat că „procesul final de recepție a fost semnat în urmă cu o săptămână. Am făcut parte și eu din comisia de recepție. Contractul era cu primăria, dar Colterm este beneficiarul. Au fost probleme cu funcționarea și din acest motiv nu s-a încheiat lucrarea. Au fost o serie de observații despre ce nu mergea. După ce au făcut altă legătură în pompă, au adus un UPS, am semnat procesul verbal. Ar trebui să meargă acum”.

Cristian Mîțu nu a putut fi contactat de PRESSALERT.ro până la ora redactării acestui material pentru a-și exprima un punct de vedere.

UPDATE La scurt timp după publicarea articolului, Cristian Mîțu a răspuns printr-un mesaj SMS succint întrebărilor transmise de jurnalistul PRESSALERT.ro: „Buna ziua. Lucrare finalizata si receptionata in 2019. Cu stima Cristian M.”

1 COMENTARIU

  1. Acum vedem ca Fritz este omul lui Robu Nicolae.
    De fapt nu am scăpat de epoca Robu și poate să fie și mai rau.
    De ce nu se autosedizeaza DNA cu privire la actualul primar care după cum vedem este implicat în smenurile lui Robu.
    Neamțul este de fapt cioară vopsită pe care am votat-o.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.