Ripensia s-a reunit fără certitudini la capitolul jucători noi. Gabriel Torje se...

Ripensia s-a reunit fără certitudini la capitolul jucători noi. Gabriel Torje se menţine în formă alături de roş-galbeni

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a sunat adunarea azi la baza „Electrica” cu 23 de jucători, dintre care mulţi juniori proprii şi doar tineri sosiţi de la echipe din zonă. Antrenorul Cosmin Petruescu şi preşedintele Dumitru Mihu consideră că situaţia este una normală acum, dacă se ţine cont că roş-galbenii şi-au asumat o strategie bazată pe creşterea jucătorilor, fără obiective ambiţioase obligatorii.

Inedit e că roş-galbenii au un nume foarte interesant la antrenamente. Timişoreanul Gabi Torje a fost primit la pregătiri, aşa cum a mai fost şi in trecut, când nu avea echipă, dar probabil planurile sale nu se leagă de fotbalul local, cel puţin deocamdată.

Altfel, „Conferenţiarul” aşteaptă revenirea la antrenamente a străinilor Lalic, Sokovic şi Coulibaly, absenţi motivaţi de la reunire. După despărţirea măcar temporară de T. Călin (plecat la UTA), a fost confirmată şi cea a lui Ştefan Dobre, care ar merge titular la Clinceni conform patronului Mihu.

Din lotul aflat azi la Gara Mică se remarcă şi jucători sosiţi de la echipele apropiate geografic, din Liga 3. Octavian Mosoarcă (Ghiroda), Robert Popeţ (Dumbrăviţa), Mihai Braşoveanu (juniori) (portari); A. Macriţchi, Sturzu, Maric, Rogac, Ţiereanu, R. Ciurel (jr.), Gladun, Fridrich (fundaşi); Răzvan Morariu (Dumbrăviţa), V. Macriţchi, Andrei Precup (Ghiroda), Vasluian, Sorin Avramescu (jr.), M. Ene, David Ciurel (jr.), Piftor, Vlad Degău (jr.), Samuel Costea (Ghiroda) (mijlocaşi); Golda şi Păduraru (atacanţi).

„După o pauză destul de lungă, cauzată de campionatul atipic care s-a încheiat în urmă cu şase săptămâni, suntem nerăbdători să începe pregătirea, pentru că pauza a fost mult mai lungă ca de obicei. Deocamdată nu putem vorbi de transferuri certe. Doar de plecări. Au plecat o parte dintre jucătorii care erau la final de contract, alţii care mai aveau contract, dar am avut ofertă bună pentru ei şi pentru club. Au plecat la Liga I. Ceea ce nu poate decât să ne bucure, înseamnă că proiectul implementat la Ripensia dă roade, dacă aceşti jucători au oferte din eşaloane superioare nu poate decât să ne bucure. La veniri, suntem în discuţii cu mai mulţi jucători tineri, continuăm pe aceeaşi linie, aceeaşi politică a clubului, de a transfera jucători tineri, pe care ulterior să-i promovăm în Liga I sau, de ce nu, să avem rezultate mult mai bune şi la nivel de echipă”, a declarat Cosmin Petruescu.

Numărul plecărilor poate creşte

Timişorenii se vor despărţi şi de mijlocaşul Alexandru Neagu, după ce Alex Popovici a fost primul jucător anunţat „out” la finele contractului, de asemenea va fi lămurită şi situaţia lui Gabriel Stoi, cel mai vechi component al lotului având şi el scandenţa la contract pe 30 iunie. „Stoi este la antrenament, vom discuta în perioada următoare, şi în funcţie de ce îşi doreşte şi el, este un jucător cu experienţă, care a ajutat clubul. Cred că e cel mai vechi jucător al echipei, discutăm şi în funcţie de ce îşi doreşte echipa… E la final de contract, la fel ca Popovici, Neagu, mai mulţi care de fapt încheie contractul la final de lună. Aceeaşi situaţie şi la Mikloş”, a precizat Petruescu. In aceeaşi situaţie ar fi şi mijlocaşul Vlad Tudorache.

„Conferenţiarul” are practic un set de goalkeeperi noi căci şi cel din urmă, Robi Miklos era imprumutat de ripensişti de la Dumbrăviţa şi poate nu revine. „Dobre este la Clinceni, cred că este bine pentru el din punct de vedere fotbalistic, financiar nu ştiu.


E clar că e la un nivel superior, ceea ce nu poate decât să ne bucure, avea nevoie de o schimbare, era de mult timp la Ripensia, şi-a făcut treaba aici şi să nu uităm că a avut un 2021 foarte bun, poate s-a aflat la cea mai bună formă a lui de când activează la nivel de seniori şi e normal să atragă atenţia, la fel ca Tudor Călin… Pentru noi sunt două pierderi importante pentru că alături de Andrei Macriţchii erau jucătorii cu cele mai multe minute jucate. Fotbalistic reprezintă pierderi pentru noi, dar de aceea suntem aici să căutăm soluţii şi alţi jucători pe care să-i aducem cel puţin la nivelul lor”, a mai spus „principalul” Ripensiei.

„Nu e greu, ştiu la ce m-am înhămat, sunt discuţii normale, fireşti, inevitabile în această perioadă la orice echipă, ideal ar fi la data reunirii să ai toţi jucătorii semnaţi, dar perioada de transferuri se închide târziu… Mare parte dintre cei care au încheiat sezonul au contract. Stăm mai bine din acest punct de vedere faţă de vara trecută. Faţă de atunci avem un nucleu…”, a precizat Petruescu cu referire la incertitudinile de la capitolul noutăţi.

„Un băiat extraordinar, îl cunosc de foarte mult timp. L-am întrebat dacă îşi aminteşte că a dat BAC-ul cu mine … ne-a cerut acordul de a se pregăti câteva zile cu noi”, a răspuns acesta când a fost intrebat şi de prezenţa lui Torje la Pădurea Verde.

„Mergem înainte în proiectul pe care-l avem. In continuare întâmpinăm greutăţi, în principal problema noastră este infrastructura. Repet mereu acelaşi lucru, sper ca oamenii care conduc oraşul acesta să înţeleagă că toate eforturile noastre sunt în van dacă nu vin în întâmpinarea noastră… Aţi văzut, au venit foarte mulţi tineri la echipă, cuvântul de ordine rămâne acelaşi: creştere. Au şi plecat doi jucători care au atins pragul de sus pe care poate să-l ofere clubul nostru. Le-am spus: nu ne putem opune. Cu părere de rău am fost nevoit să le dau drumul. Le urez succes şi le doresc ca acolo unde s-au dus vor confirma şi va fi bine şi pentru ei şi pentru clubul nostru”, a spus Dumitru Mihu, care a precizat că va încerca să vorbească mai puţin de acum înainte în condiţiile în care la echipă a sosit un nou manager – Vlad Bura.

Despre Tudor Călin, preşedintele lui „Ripi” a precizat că „mai are contract, clubul şi-a rezervat dreptul de a-l chema înapoi, cu trecerea timpului clubul UTA va beneficia de procente dintr-un eventual transfer al lui. Până la 50% peste doi ani. După primul an va fi 25%… şi tot aşa…. La Dobre este aproape la fel, doar că procentele merg doar până la 25%…. Cel puţin la Clinceni, Dobre merge din postura de titular, aşa mi s-a promis”.

„Mergem înainte, aşa cum putem. Eu personal rămân în acest proiect, sunt foarte hotărât să-l duc la nivelul care se poate, nu e problema financiară, proiectul acesta trebuie să rămână echilibrat. Pentru că saltul îl putem face oricine, putem şi noi să ne propunem să promovăm, putem scoate nişte bani dar unde ajungem? Vedeţi exemple în jurul nostru, vedeţi ce se întâmplă la Sibiu, vedeţi… nu mai dau exemple. Dacă nu construim ceva sustenabil nu avem nicio şansă. Anul acesta va fi anul academiei… începem să aducem oameni în jurul nostru. Să formăm acea piramidă, ea are un vârf”, a concluzionat Mihu.

„Ripi” va disputa primul amical pe 30 iunie, cu Pobeda Star Bisnov. Programul de vară al roş-galbenilor poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.