Staţia de tratare a apei din Sânnicolau Mare, avariată în urma furtunii...

Staţia de tratare a apei din Sânnicolau Mare, avariată în urma furtunii de azi-noapte

1
DISTRIBUIȚI

Furtuna de azi-noapte abătută asupra vestului județului Timiș a cauzat multe probleme la Stația de tratare a apei din Sânnicolau Mare. Vijelia a avariat grav acoperișul și a pus la pământ patru stâlpi de tensiune.

Evenimentele s-au petrecut în jurul orei 22, când sub presiunea apei și a vântului puternic, acoperișul clădirii de la stația de tratare s-a prăbușit peste echipamentele care realizează controlul automatizat al procesului de tratare. La scurt timp și patru stâlpi de tensiune care alimentau forajele de pe frontul de captare Sânpetru au fost puși la pământ afectând astfel alimentarea cu apă a stației.

Echipele de la Sânnicolau Mare au acționat rapid, au trecut tratarea apei pe modul manual și au asigurat distribuția apei din rezervorul stației de tratare.


Pentru rezolvarea imediată a problemelor cu tensiunea electrică ce alimentează foraje de pe frontul Sânpetru, au fost aduse de la Timișoara și Jimbolia patru generatoare electrice. În prezent se lucrează pentru repunerea în funcțiune a liniilor de tensiune.

„Ca urmare a faptului că în ultimii ani ne confruntăm tot mai des cu furtuni violente ce afectează stâlpi de înaltă sau medie tensiune, anul trecut am luat decizia de a achiziționa mai multe generatoare electrice, echipamente performante și omologate. Eficiența acestor echipamente a fost dovedită de mai multe ori în cazuri de necesitate, asigurând funcționarea utilajelor până la remedierea defectelor”, a declarat Gheorghe Stânean, director tehnic al Aquatim SA.

1 COMENTARIU

  1. bine ca nu erau din mamaliga facuti stalpii aia. ce handicapati suntem… ne facem cladirile si infrastructura din paie sau facem manarii a la robu ca si cu portile de la intrare in oras (o sa mori in puscarie, robulake, sa nu uiti) apoi behaim cand ni le darama un vanticel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.