„Crimă și pedeapsă” într-o interpretare inedită, la Timișoara

„Crimă și pedeapsă” într-o interpretare inedită, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La 200 de ani de la nașterea scriitorului F.M. Dostoievski, compania independentă Arte-Facrum dedică laboratorul de introspecție teatrală ajuns la a VI-a ediție, romanului „Crimă și pedeapsă”, printr-un spectacol inspirat din capodopera scriitorului rus, regizat de Kocsárdi Levente, care a dorit să pună în scenă un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: „destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți suntem Raskolnikov. Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere. Toți cei prezenți în #dosztoievskij b@r, deopotrivă personaje sau actori, descind în mintea criminalului, iar povestea se recompune fragmentar, ca un puzzle, din perspectiva lui Raskolnikov”.

Distribuția este alcătuită din actori selecționați din România, Serbia și Republica Moldova: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća, Kocsárdi Levente, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu. Scenografia este semnată de arhitectul Mihai Donici, dramaturgia a fost gândită de Simona Donici, iar muzica este creația lui Kocsárdi Levente.

Premiera spectacolului va avea loc în 28 iulie, de la ora 20,00, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe strada E.


Ungureanu, iar un al doilea spectacol va avea loc în 29 iulie, la aceeași oră. Rezervările de locuri se pot face la numărul de telefon 0752.211.807.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.