Gruparea Mladin-Iovănuț, acuzată de un contrabandist ucrainean că a furat 1.500 de...

Gruparea Mladin-Iovănuț, acuzată de un contrabandist ucrainean că a furat 1.500 de baxuri cu țigări. Ce interlop celebru a mediat împăcarea

2
DISTRIBUIȚI

 

 

Ancheta DIICOT în cazul grupării de contrabandiști de țigări de la Arad a scos la iveală că gruparea condusă de Cosmin Mladin și Alin Iovănuț a organizat de operațiuni de sustragere a mărfii de la alte grupări. În 2017, polițiștii arădeni au descoperit un depozit în Combinatul Vladimirescu unde au găsite 35 de baxuri, iar într-un microbuz alte 16 baxuri cu țigări de contrabandă, care aparțineau unui cetățean cu dublă cetățenie ucraineană și română – Marina Dumitru, zis Dima.

”Urmare identificării depozitului intermediar, între gruparea Iovănuț/Mladin  pe de o parte și gruparea condusă de cetățeanul ucrainean Marina Dumitru- zis Dima pe de altă parte, a intervenit un conflict, cel din urmă acuzându-i pe primii că i-au sustras din depozit cantitatea de 1.500 baxuri de țigări și că tot ei au dat informația referitoare la locația depozitului organelor de poliție, motiv pentru care segmentul ucrainean a suferit pierderi semnificative.


În consecință, Marian Dumitru – zis Dima, pentru recuperarea sumelor de bani de la gruparea Iovănuț/Mladin a apelat la ajutorul numitului Rohozneanu Uțu Claudiu și a locotenentului său Milicici Dolinar – ambii cunoscuți pentru implicarea în activități cu un grad ridicat de violență, la serviciile acestora apelând mai mulți membri ai mediului interlop local pentru rezolvarea unor conflicte. De altfel, atât Rohozneanu Uțu Claudiu cât și  Milicici Dolinar se aflau în relații de prietenie cu Iovănuț Alin (care  deținea firma de paz și protecție Metalguard Elite Security SRL, la care era asociat împreună cu Milicici Dolinar”, se arată în actele de la dosar.

Rohozenanu și Milicici au încercat să medieze conflictul, iar Mladin și Marina s-au întâlnit să discute la Budapesta ”ocazie cu care Mladin Cosmin Ionuț a invocat faptul că nu știa că țigările furate îi aparțin lui Marina Dumitru zis Dima și și-a asumat să-i achite paguba la prețul de achiziție. În schimb, în vederea obținerii banilor necesari acoperirii pagubei, Mladin Cosmin Ionuț i-a solicitat lui Marina Dumitru zis DIma ca în continuare să livreze țigări în exclusivitate grupării Iovănuț/Mladin, angajându-se totodată să asigure recepționarea, depozitarea și valorificarea acestora”.

Gruparea ucraineană a început să livreze țigări de contrabandă și, conform DIICOT, numai în perioada 18.11 – 30.12.2020 gruparea Mladin a recepționat de la gruparea lui Dima 2.500 de baxuri cu țigări, 2.000 fiind marca Ashima, iar restul Marlboro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.