Primele două chioșcuri abandonate, ridicate de pe străzile Timișoarei

Primele două chioșcuri abandonate, ridicate de pe străzile Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

„Legea nu este negociabilă!”, spune primarul Dominic Fritz referindu-se la chioșcurile abandonate pe domeniul public.

În privința numeroaselor cabluri aeriene, care se observă în cele două fotografii postate vineri de edil pe pagina sa de Facebook, aplicarea legii mai poate aștepta.

Fritz spune că le-a cerut în urmă cu câteva luni operatorilor de chioșcuri să le ridice de urgență de pe domeniul public, pe cheltuiala lor. Potrivit primarului, gheretele sunt amplasate ilegal, s-au transformat în obstacole pentru deplasare, sunt inestetice și unii le folosesc drept coșuri de gunoi.

„Însă și răbdarea are o limită. Azi am dispus ridicarea primelor două chioșcuri pline de gunoaie și abandonate de mulți ani.


Și vom continua această acțiune până când orașul va fi curățat de aceste construcții. Costurile de ridicare, transport și depozitare le vor fi facturate celor care cred că pot face ce vor ei pe domeniul public. Îi avertizez de pe acum pe cei care încă mai au construcții amplasate ilegal pe domeniul public, sau pentru care au declarat suprafețe mai mici decât cele ocupate in mod real, să respecte cu strictețe legea. Toleranța noastră este zero față de orice abatere de la prevederile legale. Străzile, trotuarele, spațiile publice sau verzi sunt ale timișorenilor”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul reamintește că pentru a veni în ajutorul afacerilor afectate de pandemia Covid-19, municipalitatea a stabilit anul acesta o taxă simbolică pentru ocuparea domeniului public: 10 bani/mp/zi. Adică aproximativ 3 lei/mp/lună.

Cele două chioșcuri au fost ridicate de pe Calea Torontalului, colț cu strada Ion Inculeț, respectiv din Piața Bălcescu, colț cu strada Gheorghe Doja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.