Portarul Ionuţ Rus şi un tânăr de mare perspectivă, produs LPS Banatul,...

Portarul Ionuţ Rus şi un tânăr de mare perspectivă, produs LPS Banatul, au semnat cu SC FC Ripensia Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara

Ripensia a ajuns la şapte sosiri în această vară. Astăzi, roş-galbenii au anunţat înregimentarea portarului Ionuţ Rus, care era deja în pregătiri cu echipa, dar şi a talentatului Zoran Mitrov, un mijlocaş ofensiv foarte căutat în perioada în care se lupta cu LPS Banatul pentru titlurile naţionale la juniori mari.

SC FC Ripensia am titrat, căci de ieri nu doar alte cluburi, printre care şi ASU Politehnica (în SSU Politehnica) şi-au schimbat numele prin cesiunea drepturilor de participare pe o nouă societate.


În cazul roş-galbenilor s-a făcut tot o societate pe acţiuni, idee mai veche, aprobată abia în Comitetul Executiv FRF de ieri, înainte de ţintarul Ligii 2, astfel că de pe ACS Ripensia Timişoara s-a trecut pe SC FC Ripensia Timişoara.

Cât despre cele două noi achiziţii, Rus (21 ani), măsoară 1,98 metri, şi a sosit de la CFR Cluj sub formă de împrumut, dar cu opţiune de transfer definitiv. El a mai fost legitimat la LPS Banatul, ACS Poli, Lazio Roma, Luceafărul Oradea, Turris Turnu Măgurele, FC Hermannstadt și CFR Cluj.

Mitrov (19 ani) e un jucător de mare perspectivă. El a fost vicecampion naţional la juniori B cu LPS Banatul în 2019, sezon în care el şi colegii săi s-au revanşat în faţa Viitorului într-o altă finală, cea de Cupă. Exponent al poate ultimei generaţii de excepţie la fotbal a liceului sportiv, Zoran a fost dorit de mai multe cluburi, inclusiv Sassuolo, unde a făcut pasul în Italia şi Marius Marin. El a mai făcut parte înainte de plecarea în Italia, din echipa U19 a UTA-ei. A semnat acum un angajament pe trei sezoane cu „Ripi”.

Ripensia, care va începe noul sezon pe teren propriu, cu un duel în compania Călăraşiului, i-a mai luat în această vară pe: Ernest (Rapid), Taras (FC Sf. Gheorghe, Moldova), Vidrăsan (Ungheni via ASU Poli), Morariu (Dumbrăviţa) şi Mosoarcă (Ghiroda). Cel din urmă e de asemenea goalkeeper, post pe care ripensiştii rămăseseră descoperiţi după plecarea lui Dobre, sub formă de împrumut pe termen lung, la Clinceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.