Viceprimarul Ruben Lațcău, amenințări și limbaj suburban către Culiță Chiș: „Chiar credeți...

Viceprimarul Ruben Lațcău, amenințări și limbaj suburban către Culiță Chiș: „Chiar credeți că o să câștigați conflictul ăsta? (…) Hai dă-o-n p*la mea”. Consilier personal al lui Fritz, acuzat că face presiuni asupra angajaților primăriei

5
DISTRIBUIȚI

O înregistrare a unei conversații între viceprimarul Ruben Lațcău și Culiță Chiș, de mulți ani directorul Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele Utilitare din cadrul Primăriei Timișoara, dezvăluie faptul că în administrația timișoreană se desfășoară un adevărat „război civil”.

În înregistrarea publicată de Vocea Timișului, cei doi discută despre înlocuirea lui Culiță Chiș de la conducerea Direcției Tehnice în urma modificării organigramei, viceprimarul amenințându-l deloc voalat și folosind un limbaj suburban și un ton nepotrivit atât calității de funcționar public, cât și diferenței de vârstă dintre cei doi interlocutori.

Ruben Lațcău își pierde cumpătul când Culiță Chiș, care inițial ar fi fost de acord cu trecerea în plan secund, pe un post compativil cu calificările sale, îi spune viceprimarului că nu mai este de acord cu această mutare, considerând că noua administrație și-a bătut joc de el. „Chiar credeți că o să câștigați conflictul ăsta? Ba da, dacă intrăm într-un conflict deschis, să stiti că eu mă bucur. Eu mă bucur că-mi dă domnul Fritz liber ca să intru într-un conflict deschis cu dumneavoastră”, i-a spus Lațcău lui Chiș, strecurând și un „hai dă-o-n p*la mea” și lăsând să se înțeleagă că va scoate în spațiul public „mizerii” legate de interlocutor.

În conversația cu viceprimarul, Culiță Chiș a dezvăluit că a fost sunat noaptea și amenințat de consilierul personal al primarului, Rudolf Gräf.


„Să primesc amenințări? Să mă sune noaptea? Să mă amenințe că… ce bă, te crezi director pe viată, te crezi stăpân? Vi se pare normal? Eu înțeleg foarte bine că vreți să vă puneți oamenii pe funcții, doar că nu poate să vină consilierul Graf să ne facă troacă de porci. Ăla trebuie să consilieze, nu să dea ordine și să țipe. Nu are ce să vină peste noi prin birouri. Haideți, că toată lumea știe pe cine vreți să aduceți. Pentru unul a venit tată-su la mine în birou ca să-i dau subiectele de la examen și l-am scos afară. Celălalt, Florescu, noroc că a picat examenul la limba engleză”, a povestit Culiță Chiș. Când Lațcău i-a spus că acei consilieri reprezintă primarul, șeful Direcției Tehnice a replicat: „Da, dom’le, dar nu poate să vină la mine să-mi spună: anulează licitația! Să facă în scris, că nici noi nu suntem idioți ca să mergem la pușcărie pentru nimeni”.

Culiță Chiș, care a primit mai multe mesaje și telefoane de amenințare, de la numere necunoscute, care-l îndemnau să demisioneze din funcție, a făcut o plângere la poliție pentru a fi identificați autorii.

Contactat de PRESSALERT.ro, Culiță Chiș a spus doar că „pot să confirm că înregistrarea este autentică. Sunt funcționar public, nu comentez mai mult”. Redactorul PRESSALERT.ro a încercat să-l contacteze și pe viceprimarul Ruben Lațcău, însă acesta a respins apelul telefonic.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.