Optimism la Politehnica înainte de debutul cu „U” la Cluj. Dorin Toma...

Optimism la Politehnica înainte de debutul cu „U” la Cluj. Dorin Toma are doi accidentaţi, dar şi noi achiziţii

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara, denumirea oficială obţinută de club pentru competiţii, e pregătită de startul sezonului 2021-22. Antrenorul Dorin Toma şi elevii săi sunt optimişti deşi debutul e chiar la o trupă cu pretenţii – Universitatea Cluj.

Anul trecut a ieşit bine pentru polişti prin golul lui Sergiu Popovici, care nu mai e la club, şi care a fost echivalentul victoriei cu 1-0 pe Cluj Arena. Mâine nu se anunţă o misiune uşoară pentru alb-violeţi, lipsiţi şi de accidentaţii Scutaru şi Serediuc.

“Am avut o perioadă de pregătire destul de bună, chiar dacă este puţin mai scurtă decât competitoarele noastre. Ne-am reunit puţin mai târziu cu câteva zile. Am reuşit să transferăm destul de mulţi jucători şi să suplinim lipsa celor care au plecat. Suferim puţin la omogenitate, dar încercăm etapă de etapă să omogenizăm lotul şi încercăm să facem noii noştri jucători să respecte principiile noastre de joc. Primul adversar e unul foarte bun al Ligii 2, întâlnim U Cluj în deplasare. Incepem un campionat, aşa cum am zis, destul de greu, cu joc în deplasare. Adversarul nostru a transferat de asemenea foarte mulţi jucători. Ca şi noi de altfel. Dar ne dorim să facem un joc bun, suntem Poli Timişoara şi jucăm doar la victorie”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

“Aşteptăm să înceapă campionatul pentru că am avut o perioadă de pregătire bună, ne-am pregătit foarte bine. Mâine ne aşteaptă un meci greu, dar trebuie să mergem pozitivi, să câştigăm acest meci, pentru că noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, fie că va fi acasă sau în deplasare. Va fi un derby de Liga 2, probabil o să fie şi lume pe stadion. O să fie galeria noastră şi o să fie o atmosferă frumoasă, de fotbal, şi sper să-i facem fericiţi pe suporterii noştri, după meci toată lumea să fie mulţumită”, a spus şi Ioan Mera, căpitanul alb-violeţilor.

Preşedintele Viorel-Aurel Şerban a explicat cât de greu de efectuat birocratic au fost schimbările de la club din această vară – inclusiv obţinerea noului CIS şi in sfârşit oficializarea de către FRF a faptului că fost ASU Politehnica va evolua cu denumirea de Politehnica Timişoara – marca instituţiei de învăţământ de pe Bega. Obiectivul anunţat de conducător e, in primă instanţa, atingerea play-off-ului.

„Noi am anunţat la momentul în care am format noua societate, că după un an de zile de căutări privind reorganizarea, suntem într-adevăr într-un moment foarte important şi anul acesta îl considerăm an de tranziţie. M-am referit desigur la reorganizarea societăţii. Din punct de vedere sportiv, desigur, fiecare meci trebuie abordat la victorie şi eforturile privind consolidarea unei echipe, eu cred că au fost deosebite.


S-au adus foarte mulţi jucători. Jucători care din punct de vedere valoric cred că vor fi un plus pentru echipă. Mi-a spus domnul Dorin Toma că e vorba şi de întinerirea lotului, sunt mulţi jucători tineri şi iar un mare avantaj e că majoritatea cu care s-a discutat au contractele pe doi ani de zile, deci avem continuitatea proiectului. Iar ca obiectiv, desigur, primul pentru noi, chiar dacă asta înseamnă pas cu pas dorinţa de a obţine cât mai multe rezultate pozitive, e intrarea în play-off, ca de acolo să privim cu încredere paşii următori. Desigur nu depinde doar de noi, sunt foarte multe necunoscute în acest campionat al Ligii 2. Foarte multe echipe în reorganizare, echipe care par iniţial dezmembrate, dar surprizele pot veni…”, a subliniat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Partida FC Universitatea Cluj – Politehnica Timişoara, din prima etapă a Ligii 2, se dispută mâine, de la ora 18.00 (transmisă de DigiSport 1, Telekom Sport 1 şi Look +), pe stadionul Cluj Arena.

Doi tineri au semnat şi ei contracte

Politehnica a ajuns la 11 transferuri in această vară după ultimele două confirmări. Portarul Robert Popeţ (care azi a implinit 20 de ani, ex-Dumbrăviţa şi ACS Poli) şi Roberto Haţegan (tot 20 ani), jucători care iniţial ua venit in probe, au semnat pe un an, respectiv doi cu clubul timişorean alb-violet din Liga 2. Primul e insă accidentat şi probabil va fi indisponibil câteva luni bune. Al doilea a impresionat in teste, marcând şi câteva goluri frumoase. Haţegan a crescut la Sacramento Republic şi are selecţii la loturile naţionale de juniori din State, dar şi o perioadă de un an la Nurnberg U19 in Germania. El a venit liber de contract.

Lot Politehnica 2021-22 (2 august):

Portari: George PĂDURARU, Harrison DEVENISH-MEARES (Rapid), Robert POPEŢ * (ex-Dumbrăviţa/ACS Poli);

Fundaşi: Nicolae SOFRAN *, Călin JURJ, Ioan MERA, Cristian SCUTARU, Cristian BOCŞAN, Tudor MOŢIU **, Claudiu PAMFILE, Cătălin OANEA (Chiajna);

Mijlocaşi: Denis RADU **, Alin MANEA, Alin IGNEA, Romario RUS, Doru ANDREI **, Adrian ZALUSCHI (Minaur), Cosmin BÎRNOI (Farul), Daniel BENZAR (Rapid), Bogdan MINTEUAN * (Minaur), Samuel COSTEA * (Ghiroda), Roberto Haţegan (ex-Nurnberg U19);

Atacanţi; Mircea AXENTE, Sebastian SEREDIUC (Dej/CFR Cluj), Octavian URSU (Rapid).

*-jucător U20**-jucător U18

-Lotul mai poate suferi curând modificări

Staff

Antrenor principal: Dorin TOMA, antrenor secund: Antonio FOALE, antrenor cu portarii: Petru ŢURCAŞ, preparator fizic: Adrian RUS, kinetoterapeut: Marius INCIULESCU, delegat: Ciprian FREANŢ, medic: Musab AL-QATAWNEH, magazioner: Bogdan COMĂNIŞTEANU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.