Ambarcațiuni năstrușnice se vor întrece, sâmbătă, pe Bega

Ambarcațiuni năstrușnice se vor întrece, sâmbătă, pe Bega

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1026593305">

EcoStuff Romania organizează, pe malul Begăi, o nouă ediție „Make it! Race it! Recycle it!” în 11 septembrie.

„Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Personaje din StarWars, Avengers, Ice Age și Mario vor anima competiția, vom dansa pe ritmuri disco printre roboți și privim spre trecut cu Tai Tanic și spre viitor cu Olympics 2024”, au transmis organizatorii.

Două ONG-uri și 11 companii vor concura pentru cele șapte trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award, People’s Choice Award și cinci premii surpriză.

Action for People îi așteaptă pe mal pe cei care pot dona rechizite școlare vechi sau noi, pentru a oferi un început mai bun în noul an școlar unui număr de peste 200 de copii și tineri din centrele sociale timișene.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Retim și ADID Timiș cu workshop-uri pentru copii și cu informații care ne vor învăța cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor și de ce este important să ridicăm gradul de reciclare a deșeurilor în Timișoara.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 9:00, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei.

Startul primei curse se va da la ora 10.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Premiul de Popularitate” și „Premiul special EcoStuff” precum și cele cinci premii surpriză vor fi decise de juriul competiției.

Tot la ora 10.00, va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania https://www.facebook.com/ecostuff.romania/

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viață prietenos cu mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.