Medicii de la „Victor Babeș”, în stare de șoc după ce un...

Medicii de la „Victor Babeș”, în stare de șoc după ce un tânăr abia ieșit de la ATI a plecat pe semnătură din spital și apoi a murit

1
DISTRIBUIȚI

Gestul iresponsabil de a pleca acasă pe propria semnătură l-a costat, din nefericire, viața pe tânărul de 34 de ani infectat cu COVID-19, care a stat aproape o lună internat și intubat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Bărbatul nu s-a vaccinat pentru că a citit că serurile anti-COVID fac rău şi nu a mers la timp la spital, fiind convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital cu afectare pulmonară, nevaccinat, uşor ponderal şi cu hipertensiune arterială.

Medicii au făcut eforturi uriașe să-i salveze viața și au considerat că e o minune când au reușit să-l detubeze.

„Am crezut că o să mor în fiecare zi. Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viață în pericol”, mărturisea în data de 30 august tânărul pacient aflat atunci încă pe patul din Secția de Terapie Intensivă.

Din păcate, luni, 6 septembrie, acesta a cerut externarea pe propria răspundere, în ciuda avertismentelor medicilor că trebuie să stea sub supraveghere.


Însă la insistențele pacientului, acesta a fost externat pe semnătură. Medicii l-au rugat să rămână în Timișoara pentru ca ambulanța să poată ajunge la el în cazul în care ar fi nevoie. Pacientul a ignorat sfaturile specialiștilor și a plecat la Igriș, localitate aflată la 60 de kilometri de Timișoara. Din păcate, deși a început să se simtă rău încă de pe drum, familia nu a făcut cale întoarsă cu el. La Igriș, luni seara, starea lui s-a agravat și deși familia tânărului a sunat la 112, salvarea nu a putut ajunge acolo în timp util, iar bărbatul a murit.

„Probabil că din cauza drumului a făcut embolie pulmonară. După o lună de eforturi… suntem șocați de ce s-a întâmplat. Medicii de la Terapie Intensivă au făcut imposibilul să-l salveze. Am alocat resurse, cinci – șase oameni erau mereu lângă el, inclusiv un kinetoterapeut. Ne-a spus că se duce în Timișoara și s-a dus la Igriș, la 60 de kilometri distanță. Am încercat să îl oprim, dar nu am reușit. Aseară, un pacient cu 50% saturație a refuzat oxigenul high-flow. Trăim niște fenomene sociale pe care nu le-am trăit până acum. Sindromul de burnout există, medicii sunt zombie de la oboseală. E pierdută lupta cu coronascepticii, e părerea mea personală”, ne-a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Acesta atrage din nou atenția asupra importanței imunizării anti-covid.

„Doar doi pacienți vaccinați au murit la noi în spital, de 71 și 88 de ani cu afecțiuni oncologice. În rest, toți pacienții care au decedat sau au ajuns la ATI erau nevaccinați”, ne-a mai spus medicul Cristian Oancea.

1 COMENTARIU

  1. Incepe scoala. Sa vedeti acum, pentru ca e imposibil sa-i convingem pe elevi sa mai poarte masca. Au venit sa ridice cartile si a fost haos…distractie si indiferenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.