O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Muzeul Satului din Timișoara

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănățean găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, la care vor participa cei mai reprezentativi meșteri din diferite zone etnografice ale României în care s-au păstrat tradițiile unor meșteșuguri străvechi.

Și-au anunțat participarea peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în confecționarea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând, gastronomie tradiţională.

Deschiderea festivă a târgului va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la ora 10:00, cu prezentarea participanților, și până la ora 20:00 va fi deschisă expoziția cu vânzare a meșterilor populari.


De la ora 12:00, pe scenă va urca ansamblul „Pusta Banatului”și soliștii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Văcaru și Anda Sabadoș. Expoziția cu vânzare va fi deschisă și duminică, între aceleași ore, iar între orele 13,00 și 14,00 va avea loc festivitatea de premiere a participanților. Ansamblul „Pusta Banatului” va oferi din nou un program artistic, începând cu ora 12,00.

Biletul de intrare este de cinci lei, cu excepția categoriilor care beneficiază de gratuitate sau reduceri, iar accesul se va face în baza respectării normelor în vigoare: prezentarea certificatului verde în formă tipărită sau electronică (de pe telefon, cu codul QR), test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore sau adeverință care atestă parcurgerea curentă a infectării cu SARS-Cov-2 a persoanelor aflate în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu COVID-19.

Pe durata târgului, obiectivele de vizitare din cadrul Muzeului Satului vor fi închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.