Se apropie o nouă ediție a festivalului Cafékultour, la Timișoara

Se apropie o nouă ediție a festivalului Cafékultour, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez și Centrul Cultural German din Timișoara organizează între 20 și 26 septembrie cea de-a XVI-a ediție a festivalului Cafékultour, care își propune să aducă în atenția publicului arta contemporană în cele mai diverse forme și în spații culturale mai puțin convenționale, cum ar fi cafenele, baruri sau alte spații alternative care vor fi transformate în scene pentru manifestări artistice precum film, teatru, muzică sau dans, în timp ce copiilor le va fi dedicată secțiunea Chokolatkultour, cu ateliere, spectacole și multă ciocolată.

Creat în anul 2005 la inițiativa celor două centre culturale, festivalul și-a conturat o identitate asemănătoare orașului, oferind locuitorilor săi întâlniri cu cele mai variate genuri artistice. La această săptămână multiculturală au fost invitați să participe artiști din șapte țări diferite, fiecare cu o identitate culturală specifică: Franța, Germania, Belgia, Polonia, Austria, Spania și România.

Programul săptămânii cafenelelor va debuta la Institutul Francez luni, 20 septembrie, ora 20,00, cu spectacolul „Miorița” pus în scenă de trupa de teatru Auăleu, iar în ziua următoare, de la ora 19,00, cafeneaua Aethernativ de pe strada Mărăști găzduiește o seară de lectură bilingvă, „Cei mai frumoși ani din viața lui Anton”, cu autorul Norris von Schirach.


În 22 septembrie, de la aceeași oră, la Casa Artelor de pe strada Augustin Pacha va putea fi urmărit filmul polonez „Gods” iar seara de joi, 23 septembrie, este dedicată teatrului cu Ildikó Eszter Frank din Austria, protagonistă în „café Klimt” la clubul DʹArc în Piața Unirii.

Josef Josef din Franța va oferi un concert de muzică klezmer și țigănească vineri, 24 septembrie, începând cu ora 20,00, în Piața Traian, iar sâmbătă, de la ora 19,00, la Centrul de Proiecte de pe strada V. Alecsandri, va avea loc spectacolul de dans contemporan Golem, cu CieABIS/Julien Carlier din Belgia. Ultima seară, cea de duminică, este dedicată Fiestei Latine, un concert de muzică spaniolă și latino-americană oferit de artiști spanioli pe bdul V. Pârvan nr. 9, începând cu ora 19,00.

Proiectul cultural este cuprins în programul cultural prioritar  TM2023 RESTART iar detalii pot fi aflate pe Cafékultour | Facebook. Intrarea la evenimente este gratuită, cu mască obligatorie și respectarea tuturor măsurilor de siguranță din contextul actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.