„Hai în Banat!”, proiect turistic comun pus la cale de județele Caraș-Severin...

„Hai în Banat!”, proiect turistic comun pus la cale de județele Caraș-Severin și Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Județele Timiș și Caraș-Severin vor prezenta în premieră joi, 21 octombrie, în cadrul RePatriot Turism Talks, o inițiativă de promovare a României ca destinație turistică pe piața internațională, cu ajutorul românilor din întreaga lume.

Sub genericul „Hai în Banat!”, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, în colaborare cu reprezentanți ai administrațiilor locale și județene, ghizi de turism și reprezentanți ai industriei ospitalității, vor prezenta în Piața Operei oportunitățile turistice din Timiș, care vor fi completate de filme de promovare transmise pe platforma ZOOM și pe pagina de Facebook RePatriot.

Vor fi expuse detalii despre Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, turismul rural și Banat Brunch, diverse oportunități turistice și oportunități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut.

Proiectul „Mic dejun la Margina” este unul din proiectele europene ajunse în finala concursului „Destinația 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil”, lansat de European Cultural Tourism Network (ECTN), câștigătorii urmând a fi desemnați tot în 21 octombrie, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Conferinței Internaționale pentru Turism Cultural în Europa, care va avea loc la Atena.


Proiectul a fost lansat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în colaborare cu Centrul Turistic Margina în primăvara anului 2017, și s-a bucurat din primii ani de prezența a peste 5.000 de vizitatori din țară și nu numai. Obiectivele turistice din satele aparținătoare de comună – bisericile de lemn, un muzeu al satului aflat la Sintești și producătorii locali – au constituit punctul de pornire al proiectului, ajungându-se la crearea primei mărci turistice a județului.

Proiectul pune în valoare cultura și tradițiile locului, meșteșugurile și gastronomia, și a adus schimbări și în viața unor localnici, care au renunțat la vânzarea animalelor, pentru a organiza tradiționalele plimbări cu căruța trasă de cai. Piese artizanale vechi – adevărate comori locale – au fost descoperite în podurile caselor iar producătorii locali au fost încurajați să-și valorifice produsele din gospodărie. Investitorii nu au întârziat să apară, existând deja mai multe cereri pentru construirea unor pensiuni în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.