Fragmente din istoria daco-romanilor, expuse la Muzeul Regal din Mariemont, Belgia

Fragmente din istoria daco-romanilor, expuse la Muzeul Regal din Mariemont, Belgia

0
DISTRIBUIȚI

După ce a fost prezent cu 12 piese reprezentative din epoca romană la expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, care a fost deschisă în această toamnă la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a fost invitat să participe cu o altă piesă de patrimoniu din valoroasa sa colecție arheologică la expoziția internațională „Le Mystère Mithra: Plongée au coeur dʹun culte romain”, al cărei vernisaj va avea loc în 20 noiembrie la Muzeul Regal din localitatea belgiană Mariemont.

Muzeul devean a fost invitat încă de acum un an să participe la această expoziție temporară itinerantă de mare anvergură, organizată în parteneriat cu prestigioasele muzee de arheologie din Toulouse și Frankfurt, și va aduce în fața publicului un relief descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea în mithraeum-ul de la Ulpia Triana Sarmizegetusa, care îl reprezintă pe zeul Mithras omorând taurul.


Divinitatea orientală a pătruns în provincia romană Dacia prin intermediul coloniștilor veniți din Asia Mică, și era celebrată printr-un cult de mistere la care participau cei inițiați, venerând zeitatea prin diferite ritualuri.

Expoziția de la Mariemont va rămâne deschisă până în 17 aprilie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.