„Piesă pentru femei și bărbați”, o nouă premieră la Teatrul Național din...

„Piesă pentru femei și bărbați”, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2099972449">

Teatrul Național din Timișoara pregătește o nouă premieră, „Piesă pentru femei și bărbați”, care va fi jucată marți, 2 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național.

Spectacolul este pus în scenă și regizat de Sabin Popescu, după scenetele și proza dramatică a lui Daniil Harms, un precursor al absurdului din secolul trecut, deosebit de actual în lumea contemporană. Lumea lui Harms este de un umor absurd, un comic feroce, dezarticulat în clișee care demonstrează că până și mica ticăloșie de zi cu zi, născută din refuzul de a avea propria identitate și de a o recunoaște pe cea a celor din jur, până și lipsa de orizont pot deveni sursă pentru imaginație și pentru acel râs sănătos, râsul bunului simț. O suită de istorioare absurde cu un aer teribil de familiar, piesa este o comedie ale cărei personaje compun tiparul unei societăți în pragul – sau în mijlocul – unei dictaturi pe cât de subtile, pe atât de eficiente: dictatura spiritului.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Andrei Chifu / Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan și copilul Luca Nițu. Decorul e semnat de Zsolt Fehervári, costumele de Gabriela Strugaru-Popasunetul îi aparține lui Sebastian Hamburger iar luminile, lui Florian Putere.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19). Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.