Ultimele două spectacole din „Festivalul invizibil”, în acest sfârșit de săptămână, la...

Ultimele două spectacole din „Festivalul invizibil”, în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Festivalul invizibil” (v z b l 2021) organizat de asociația Solidart prin teatrul Basca și care are drept temă diverse povești din cotidian despre viața invizibilă a oamenilor și a comunităților pentru a le aduce în atenția opiniei publice, a alcătuit, pentru cea de-a doua ediție care se desfășoară în această perioadă, o serie de evenimente culturale originale care au fost prezentate în ultimele două luni.

Festivalul se va încheia cu două spectacole lectură din lumi invizibile ale comunității timișorene, care vor fi prezentate în 26 și 27 noiembrie. Cele două autoare ale textelor au fost selectate în urma aplicației la apelul de proiecte, și, timp de două săptămâni, au cunoscut diferite grupuri vulnerabile și invizibile pentru concitadinii lor. Vineri, 26 noimbrie, de la ora 19,00, va fi prezentat spectacolul „Următorul la rând” după un text scris de Lydia Tot din Timișoara, care vorbește despre lumea necunoscută a bolnavilor de cancer și de problemele cu care aceștia  se confruntă în lupta lor pentru supraviețuire. Regia este semnată de Ana Maria Ursu într-un spectacol care are în distribuție bătrâni, copii, și registratorul. La finalul reprezentației va avea loc o dezbatere cu publicul subiectul spectacolului, în prezența autoarei Lydia Tot. Accesul la spectacol se face în limita a 17 locuri, prin rezervare AICI.

Cel de-al doilea spectacol de lectură, „Copilul nenăscut”, după un text scris de Livia Stoica și regizat de Ana Maria Ursu,  va fi prezentat sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 19,00, și prezintă povestea unui copil care are posibilitatea să își vadă viața, urmând să decidă dacă dorește să se nască sau nu.


Din distribuție, alături de părinți și copil, sunt prezente Moartea și Reîncarnarea. Accesul la spectacol se face în limita a 17 locuri, prin rezervare AICI.

Accesul este gratuit, prin completarea formularului de participare, și este permis doar persoanelor vaccinate cu schema completă sau care au trecut prin boală, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță în vigoare. Alternativ, cele două reprezentații pot fi urmărite și online pe Teatrul Basca | Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.