Sărbătoare pe scena rock timișoreană: La mulți ani, Mircea Bunea!

Sărbătoare pe scena rock timișoreană: La mulți ani, Mircea Bunea!

0
DISTRIBUIȚI

Scena rock timișoreană are parte astăzi de o aniversare specială: Mircea Bunea împlinește 60 de ani, ocazie cu care îi îi urăm un sincer „La Mulţi Ani!”.

Chitaristul formației Bega Blues Band s-a născut la Timișoara și din 1987 a devenit membru al formației rock Riff. De-a lungul carierei artistul a colaborat cu o serie de muzicieni de jazz și blue ca Béla Kamocsa, Miși Farcaș, Liviu Butoi, Alexandru Andrieș și alții.


În 2011, Mircea Bunea înființează grupul Mircea Bunea Trio, de orientare fusion, cu influenţe de jazz și blues, alături de Victor Miclăuș la bass și Gore Teodorescu la tobe, cu care cîntă în cluburi de jazz, la festivaluri internaționale și în concerte open-air. După 1989, Bunea se alătură muzicienilor Béla Kamocsa și Johnny Bota pentru a forma Bega Blues Band.

„Am ajuns, după atâția ani da făcut muzică, să-mi dau seama că e mare păcat să nu studiezi serios muzica, dacă tot îți face plăcere să cânți. Lică Dolga avea o vorbă: „Mă, îți place chitara? Atunci de ce nu înveți să cânți?”… Există teorii cum că studiatul ar dăuna creativității. Nu cred așa ceva. Doar că sunt unii mai creativi,iar alții doar buni executanți…“, ne-a declarat Mircea Bunea în cadrul unui interviu pe care îl puteți citi în întregime aici.

Alături de activitatea sa muzicală, Mircea Bunea a realizat și o serie de coperți de discuri pentru diverse proiecte muzicale, sub numele de MIBU. Una din coperțile recente realizate de Mircea Bunea a fost pentru albumul „Afrodisimona“ lansat de Raul Dudnic, disc înregistrat în studioul Fandango Recording din Toronto, care îi aparține lui Florin Buciu, fost membru al trupei timișorene Labirint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.