Buget de peste două miliarde de lei pentru Timișoara, în 2022. Ce...

Buget de peste două miliarde de lei pentru Timișoara, în 2022. Ce proiecte vor primi cele mai mari finanțări

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a detaliat astăzi o propunere de buget în sumă totală de 2.016.325.030 lei, în creștere față de anul trecut, când bugetul a fost de aproximativ 1,4 miliarde de lei, însă nu la fel de mare ca recordul din 2020 (2,2 miliarde).

Din acești bani, 44,7%, adică peste 900 de milioane de lei, vor susține bugetul de funcționare al Primăriei Timișoara. Principala sursă pentru fondurile de dezvoltare în valoare de peste 1,1 miliarde de lei este bugetul local, însă o contribuție importantă, aproape 36%, o vor avea și fondurile europene.

Din bugetul pentru dezvoltare, cea mai mare parte merge în domeniul mobilității și transporturilor, pentru care vor fi alocați aproape 541 de milioane de lei.


Proiectul care are nevoie de cei mai mulți bani este cel al reabilitării liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale de pe Calea Bogdăneștilor, peste 70 de milioane de lei. Sume consistente merg și către înnoirea flotei de transport public, dar și către șantierul vecin cu cel de pe Calea Bogdăneștilor, reabilitarea bulevardului Cetății.

Pentru domeniul sănătății vor fi alocați 142.948.600 de lei, o bună parte către Spitalul Municipal, dar și 12 milioane de lei pentru finalizarea șantierului de la Spitalul de Copii.

123.214.420 de lei vor merge către educație, în principal pentru construcții noi sau reabilitarea unor clădiri existente, în timp ce pentru „locuințe, servicii și dezvoltare publică” au fost alocați peste 100 de milioane de lei, cei mai mulți pentru „îmbunătățirea eficienței energetice” a unui număr mare de blocuri, adică izolarea termică a acestora.

Spre „cultură, recreere și religie” vor merge puțin peste 80 de milioane de lei, în timp ce aproape 70 de milioane de lei vor fi alocați pentru „retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană”.

Bugetul Primăriei Timișoara poate fi consultat în detaliu AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.