S-a lansat „Lost Tapes”, o bucățică importantă din istoria muzicală a orașului...

S-a lansat „Lost Tapes”, o bucățică importantă din istoria muzicală a orașului Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Indubitabil, evenimentele care au prilejuit lansarea triplului vinil „LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90“, care s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Casa Tineretului din Timișoara au fost o gură de oxigen în scena muzicală din ultima vreme. Pe lângă faptul că trăim într-o perioadă care are un context cât se poate de complicat, cele trei viniluri care se regăsesc în proiectul al cărui curator este Emil Biebel sunt o radiografie cât se poate de exactă a unei „felii“ din istoria orașului nostru.

Sărbătoarea dedicată lansării oficiale a acestui proiect a avut parte de un interes cât se poate de justificat din partea publicului, cele două seri de „amintiri“ fiind îmbogățite cu câteva acțiuni interesante. În prima seară, spectatorii au avut parte de o prezentare generală a acestui proiect și de proiecția documentarului Swamp City, în care s-au regăsit și unii dintre protagoniștii anilor care au fost readuși în actualitate de către Lost Tapes.

Sâmbătă, evenimentul a debutat cu o discuție în care organizatorii și-au propus ca membrii formațiilor care au apărut pe această compilație să povestească publicului amănunte inedite despre anii cu pricina. Din păcate, numărul muzicienilor care au luat parte la această discuție a fost sub așteptări. Din fericire, discuția moderată de Mimo Obradov și Emil Biebel a avut momente interesante în care cei prezenți au aflat „dedesubturi“ din istoria acelor ani povestite de artiștii Flavius Misăraș și Adrian Biebel cărora li s-au adăugat și organizatorul de evenimente Florin Unguraș și realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriș. Punctul de atracție al acestei seri a fost recitalul formației Burning Table. Alături de Szabo Zsolt, Levi Molnar, Pista Czifrak și Bogy Nagy pe scenă a apărut pentru o piesă și „Vita“ de la Blazzaj și I.P.R. și chiar dacă concertul a fost mai scurt decât așteptările unora, rockerii din lumina reflectoarelor au bifat un recital pe cinste, în care s-a văzut că muzicienii au avut o poftă aparte de „cântat“. Expoziția de afișe de la fața locului a completat într-un mod cât se poate de reușit această lansare specială.

Artiștii care apar pe cele trei viniluri Lost Tapes sunt AIM, Arpad Kajtar, Baraka, Confuz, COROZIV, Daniel Silvian Petre, De comun acord, Era Ticăloșilor, Implant Pentru Refuz feat.


Toni Dijmărescu, Oranj Screaming Heads și Scrum. Lost Tapes a luat naștere la inițiativa lui Emil Biebel (fondator Viniloteca), dezvoltat în parteneriat cu asociația Noi-Recreăm și Muzicon, iar piesele de pe cele trei viniluri au fost mixate de Florin Buciu (Canada).

Foto: Dana Moica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.