Seară specială pentru melomani: lansare de album cu formația Ceitrei și concert...

Seară specială pentru melomani: lansare de album cu formația Ceitrei și concert cu orădenii de la N.o.r.

0
DISTRIBUIȚI
Formația arădeană Ceitrei lansează albumul de debut

Formația arădeană CEITREI, va susține un concert de lansare a albumului de debut CI3 în cadrul unui eveniment care îi va aduce în fața melomanilor și pe orădenii care alcătuiesc formația N.O.R.

„Albumul nostru de debut se numește «CI3», am încercat oarecum să punem o baza de plecare a stilului nostru pe care încă îl definitivăm, dar credem că suntem pe drumul cel bun cu piesele acestea. A fost o muncă la comun, fiecare a venit cu idei de piese, un lucru interesant fiind faptul că fiecare a adus influențe din altă sfera a muzicii. Suntem nerăbdători să venim în fața publicului cu acest material“, spune Sergiu Nădăban, tobarul formației. Trupa arădeană a luat naștere în luna februarie 2020 la inițiativa lui Ciprian Mateian și Tiberiu Back. Ciprian Mateian are peste 30 de ani de activitate în domeniu și a făcut parte din trupa băimăreană BMG (Baia Mare Group). A fost membru fondator al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăreni din jurul lui Narcisa Suciu și Paula Seling, iar înainte de stabilirea sa la Arad artistul a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră, împreună cu soția lui Lorena.


Tiberiu Back și-a început cariera muzicală în 1986 la Mezzo Mix Band și a avut parte de-a lungul timpului de o serie de colaborări cu artiști cunoscuți. Sergiu Nădăban este cel mai tânăr membru al trupei, care a terminat Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, iar în ultimii ani a colaborat cu Gothic, Kultika, Sur Austru și Dragoș Moldovan.

Trupa N.O.R. a luat naștere în 2012 la Oradea și a concertat de-a lungul anilor în majoritatea oraselor din România, în cadrul festivalurilor rock sau în concerte proprii. Piesa «În somn», a fost aleasă de către Radio Trib la finalul anului 2014, în top 100 cele mai importante melodii rock româneşti ale anului. În acelaşi top anual, în 2015, Radio Trib a ales din nou o piesă N.O.R. şi anume «Piesa 9». Pentru doi ani consecutivi 2014 şi 2015, trupa N.O.R. a fost nominalizată de Metalhead Romania la categoria «Best Romanian Alternative Newcomer», ocupând locul 2 de fiecare dată. În 2015 formația a lansat un EP, iar primul album discografic al formației portă numelede “Julia Set” . Albumul a fost înregistrat integral la Oradea, iar partea de producţie muzicală, mix şi master, au fost realizate de către Marius Pop şi Jean Victor Piloiu, la Rootz Music Studio Bucureşti. La sfârșitul anului trecut formația a lansat piesa Smaranda Brăescu, ce va fi inclusă în viitorul disc al orădenilor.

Concertul susținut de CEITREI și N.O.R. va avea loc vineri, 25 februarie, de la ora 19, la Flex Arad. „Avem pentru cei ce apreciază muzica noastră albumul CI3 la vânzare intr-o serie limitată, cu o sesiune de autografe la final de concert, și/sau tricouri imprimate cu sigla primului nostru disc!“, au adăugat membrii formației arădene despre acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.