Turnul de Apă din Iosefin, aflat în șantier, se deschide temporar. Începe...

Turnul de Apă din Iosefin, aflat în șantier, se deschide temporar. Începe seria de tururi ghidate pentru studenți

0
DISTRIBUIȚI

Joi, 10 februarie, va avea loc prima vizită pe șantierul Castelului de Apă din Iosefin (str. Gh. Barițiu nr. 3), o acțiune parte din proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin.”

Finalizat în 1914, după un proiect semnat de János Lenarduzzi și Richárd Sabathiel, Turnul de Apă din Iosefin, cu cele două rezervoare ale sale, este una dintre cele mai ingenioase construcții de acest gen. Nemaifiind folosit de mai bine de șase decenii în scopul pentru a fost ridicat, turnul a intrat acum într-o nouă etapă.

La finele șantierului care a început în toamna anului 2021, Centrul Cultural Castelul de Apă va deveni unul din punctele de atracție ale cartierului Iosefin și ale Timișoarei. Până atunci însă, el le poate oferi surprize studenților de la Arhitectură, Construcții, Istorie și nu numai.

Cei pasionați de construcțiile industriale și patrimoniul cultural timișorean, precum și de felul în care acestea au reușit să treacă testul timpului, sunt invitați să vină în vizită pe șantier, pentru a afla mai multe despre felul în care a fost ridicat turnul, despre principiile sale de funcționare și despre cât de important a fost el pentru oraș.

Tinerii vor putea vedea, de asemenea, cum se desfășoară procesul de restaurare și etapele refuncționalizării monumentului istoric în centru cultural.

Vizitele pe șantier pentru studenți fac parte din calendarul de activități al proiectului „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin”, iar cea de joi, 10 februarie, deschide o serie care se va întinde pe toată durata lucrărilor.

Studenții interesați se pot înscrie pentru această primă vizită, completând acest formular: https://bit.ly/vizita1CasteldeApa.


 Vor fi grupuri de cel mult 20 de persoane, coordonatorul tururilor fiind inginerul Cornel Farcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.