Avertismentul liberalului Lulciuc: Primăria Timișoara nu a făcut nimic pentru achiziționarea certificatelor...

Avertismentul liberalului Lulciuc: Primăria Timișoara nu a făcut nimic pentru achiziționarea certificatelor CO2 pentru anul 2021. Când este termenul limită pentru Colterm să le achiziționeze

1
DISTRIBUIȚI
Consilierul local PNL Adrian Lulciuc a avertizat, aseară, că se apropie termenul limită pentru achiziționarea certificatelor pentru emisiile de CO2 pe anul 2021 și că, de exemplu, compania de termoficare din Oradea a contractat deja aproape 50 000 din cele 280 000.
”Ce face Primăria Timișoara și Colterm? Încă nimic.


Refuz să cred că nici anul acesta nu se va conforma cu plata celor 188 624 de certificate, așa cum prevede legislația europeană! Faptul că nici măcar nu se discută despre această obligație, este cel puțin dubios, în condițiile în care anul trecut Primăria Timișoara a primit colosala amendă de 21 milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor și nici măcar până în prezent nu a achitat suma pentru 2020. Este de neînțeles de ce Dominic Fritz alege să îngroape orașul în datorii pentru că, pur și simplu refuză să respecte normativele europene”, a scris Lulciuc,
Liberalul a reamintim că Primăria Timișoara trebuie să plătească suma pentru certificatele din 2020, amenda de 21 de milioane de euro, dar și certificatele pentru 2021 care ar costa aproximativ 11,2 milioane de euro.
”Sper să nu ne aflăm în situația de a mai aduna o amendă, pentru că atunci chiar nimeni nu o să mai tolereze nimic din partea acestor inconștienți care conduc astăzi orașul.
Îi cer lui Dominic Fritz să angajeze imediat procedura de achiziție, pentru că termenul limită este 30 aprilie, iar timpul trece în defavoarea timișorenilor”, a avertizat Lulciuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.