Între patru și șapte lei ora de parcare, tarif progresiv pe unele...

Între patru și șapte lei ora de parcare, tarif progresiv pe unele străzi din zona centrală a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Viziunea administrației USR, de a avea o zonă centrală mai liberă prin aplicarea tarifului progresiv parțial în Zona Verde, va fi pusă în practică începând cu data de 31 martie. Atunci va intra în vigoare noul Regulament de parcare al TimPark, aprobat de Consiliul Local Timișoara.

Potrivit reprezentanților TimPark, o parte din locurile de parcare din Zona Verde vor avea tarif progresiv.

Astfel, prima oră va costa patru lei, a doua cinci lei, a treia șase lei și de la patra oră încolo șapte lei. Pe unele străzi și piețe, taxarea se va putea face doar pe tarif orar, nu și prin abonament.

„Astfel, persoanele vor parca pe termen scurt, își vor rezolva problemele punctuale și apoi vor elibera locul pentru următorul cetățean.


Ca urmare, în aceste zone vom avea mai puține autovehicule parcate pentru întreaga zi și implicit va fi mai ușor de găsit un loc de parcare liber”, au precizat, joi, reprezentanții TimPark.

Străzile și piețele cu tarif progresiv sunt următoarele: Piața Huniade, str. Nikolaus Lenau, str. Ion C. Brătianu, str. Carol Telbisz, bd. Republicii, str. Proclamația de la Timișoara și Piața Sfântul Gheorghe.

„Puteți, de asemenea, să consultați panourile Timpark în momentul în care parcați, pentru a fi siguri dacă veți avea nevoie să achitați parcarea pe un tarif progresiv”, recomandă reprezentanții societății.

Parcarea în Zona Verde (0) prin voucher sau online (prin aplicație) costă 4 lei/oră, iar plata prin SMS este 0,75 euro+TVA.

Zona Verde dispune de 757 de locuri de parcare, având orar de funcționare luni-vineri între orele 08.00-20.00 cu taxă, orele 20.00-08.00 gratuit, sâmbăta între orele 08.00-17.00 cu taxă, după orele 17.00 fără taxă, iar duminica și în sărbătorile legale gratuit.

Pentru parcările cu tarif progresiv din Zona Verde, plata prin SMS costă utilizatorul parcării 0,75 euro+TVA pentru prima oră, 0,95 euro+TVA pentru a doua oră, 1,10 euro+TVA pentru a treia oră și 1,30 euro+TVA începând cu ora a patra.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.