„New Together”, proiecție de film documentar la Teatrul Național Timișoara

„New Together”, proiecție de film documentar la Teatrul Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Din dorința de a marca valoarea solidarității, Teatrul Național Timișoara va proiecta joi, 10 martie, de la ora 19:00, în Sala 2 a teatrului, filmul documentar „#newTogether – gânduri despre un nou Împreună”, la doi ani de la închiderea teatrelor din România pentru public.

Filmul are ca punct de plecare o inițiativă a Forumului Cultural Austriac din București, care, în perioada stării de urgență, a invitat numeroși artiști din România și din Austria, pentru a se regăsi pe ei înșiși, arta lor, cultura, comunitățile lor, în noua realitate care a schimbat viața tuturor. Transmise pe pagina Forumului Cultural Austriac din București și pe Radio România Cultural, aceste reflecții au atras interesul foarte multor oameni, atât din România, cât și din Austria, născându-se astfel ideea realizării unui film documentar, a cărui regie este semnată de Carmen Lidia Vidu.

Doi ani mai târziu, această nouă realitate, neconturată încă pe deplin, continuă să marcheze viața oamenilor cu accente foarte grave.


„Departe de a fi o privire într-un glob de cristal, proiectul «#newTogether» intenționează să ofere piste de reflecţie și dezbatere despre reașezarea sectorului cultural și despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea în general, după acest moment de «stop» impus. Între altele, plecând de la acest paradox care ne-a modificat existențele în ultima perioadă – suntem împreună, chiar în strânsă legătură, de la distanţă…” precizează Andrei Popov, director adjunct Forumul Cultural Austriac Bucureşti, care este și producătorul delegat al filmului.

Rezervările se fac pe tntm.office@tntimisoara.com, în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.