Politehnica şi Ripensia încep play-out-ul Ligii 2 cu partide pe teren propriu....

Politehnica şi Ripensia încep play-out-ul Ligii 2 cu partide pe teren propriu. UPDATE Reacţiile lui Nicu Croitoru şi Florin Fabian

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi (arhivă)

Atât Ripensia, cât şi Politehnica, au fost extrase azi cu numărul 2 la tragerea la sorţi a programului play-out-ului Ligii 2. Ceea ce înseamnă că timişorenele au un program suprapus ca date de desfăşurare. Alb-violeţii primesc vizita Dunării Călăraşi în prima rundă din grupa A, în timp ce roş-galbenii o aşteaptă pe FC Braşov în grupa B.

Poli mai are emoţii pentru evitarea poziţiei de baraj, locul 5, de pe care porneşte cu 21 de puncte şi are astfel ca obiectiv depăşirea a cel puţin o formaţie clasată mai sus (Şelimbăr 23 puncte ori Poli Iaşi 25, par ţintele vizate). De partea cealaltă, ripensiştii nu ar avea teoretic bătăi de cap prin prisma distanţei mari faţă de zona cu probleme a Grupei B. Totuşi, braşovenii cu 14 puncte, locul 5, vor trata meciul de pe „Electrica” ca pe o finală în tentativa de a se salva. „Ripi” are 25 de puncte după prima parte a stagiunii şi e pe 3 în grupa ei de play-out.

Interesant e că la tragerea la sorţi s-a folosit Tabela Berger cu opt echipe (numărul 8 neintrând în calcul), dar şi faptul că nu s-a ţinut cont că cele două timişorene pot evolua acasă în acelaşi timp. Aşa cum s-a întâmplat la startul sezonului regular. Nu e exclus astfel să existe astfel mici alterări (de oră/zi) în cazul echipelor de pe Bega.

Programul complet al Politehnici cuprinde următoarele meciuri în Grupa A: Etapa I: Dunărea Călăraşi (acasă, 19 martie); Etapa II: FK Csikszereda (deplasare, 2 aprilie); Etapa III: fără adversar; Etapa IV: CSC Şelimbăr (acasă, 16 aprilie); Etapa V: Dacia Unirea Brăila (deplasare, 22 aprilie); Etapa VI: Metaloglobus (acasă, 30 aprilie); Etapa VII: Poli Iaşi (deplasare, 7 mai).

De partea cealaltă, Ripensia va avea parte în Grupa B de jocuri conform programului: Etapa I: FC Braşov (acasă, 19 martie); Etapa II: Astra (deplasare, 2 aprilie), Etapa III: fără adversar; Etapa IV: FC Buzău (acasă, 16 aprilie), Etapa V: Unirea C-ţa (deplasare, 22 aprilie); Etapa VI: Unirea Dej (acasă, 30 aprilie), Etapa VII: Viitorul Pandurii (deplasare, 7 mai).

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație.


La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2.

„Fiecare joc a devenit foarte important, indiferent că adversarul se numeşte Călăraşi, care e în partea inferioară a clasamentului, sau Csikszereda, care a încheiat pe locul 7. Fiecare joc este extrem extrem de important. Venim după o înfrângere, o înfrângere care are în spate cinci jocuri bune, cu rezultate pozitive, va trebui să trecem peste această înfrângere, să analizăm ceea ce nu a fost în ordine, să luăm decizii bune, în aşa fel încât primul joc – cu Dunărea Călăraşi – să ne găsească la un nivel foarte bun. Eu cred că este un program echilibrat şi pentru noi şi pentru Şelimbăr. Poate faptul că jucăm cu ei acasă reprezintă un avantaj, însă cred că fiecare joc e dificil, fie că jucăm acasă, fie că jucăm în deplasare, fiecare joc este foarte dificil şi trebuie tratat ca atare!”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii după tragerea la sorţi a programului play-out-ului.

UPDATE ”Nu am avut nicio preferință la tragerea la sorți. Singurul inconvenient ar fi cele două întreruperi de câte două săptămâni, înainte, respectiv după meciul cu Astra. Ar putea apărea o deconectare a jucătorilor, ceea ce ne poate scoate puțin din ritmul de competiție. Dar, sper să găsim variante de a umple acest gol cu meciuri de verificare. Îmi doresc să câștigăm fiecare meci, începând cu cel de sâmbătă și echipa să crească atât colectiv cât și individual. Acesta este obiectivul nostru, vrem să arătăm că Ripensia este o echipă valoroasă și să joace ceea ce doresc eu!”, a spus şi Florin Fabian, tehnicianul Ripensiei, despre programul roş-galbenilor în play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.