Fermă cu animale din toate colțurile lumii, deschisă publicului pentru evadări în...

Fermă cu animale din toate colțurile lumii, deschisă publicului pentru evadări în natură FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2140276148">

ZoolandArad, aflată nu departe de Arad, pe drumul către Lipova, la ieșirea din localitatea Sâmbăteni spre Păuliș, este o fermă privată care a fost înființată în urmă cu mai bine de 10 ani de Gabriel Mohaci, un mare iubitor de animale încă din copilărie.

De aceea s-a decis să înființeze o fermă mai deosebită, destinată în primul rând copiilor, dar și celor care îndrăgesc animalele. A beneficiat și de un program european și, încet-încet, a reușit să pună ferma pe picioare și să amenajeze un spațiu de agrement, mai ales pentru copii, dar ferma a devenit un loc de atracție turistică nu numai pentru aceștia.

Animale și păsări exotice din toate colțurile lumii

Nu este o grădină zoologică, ci o adevărată fermă care se întinde pe o suprafață de șase hectare, lângă albia Mureșului, și adăpostește o mulțime de animale și păsări exotice aduse din aproape toate colțurile lumii.

Căprioare, cerbi lopătari și carpatini, zimbri, iezi, oi cameruneze, porci vietnamezi, lame, emu, alpaca, un cangur pitic, păuni albaștri, fazani albaștri urecheați sau doi reni care sunt înhămați la trăsura lui Moș Crăciun se bucură de țarcuri spațioase, în care se pot mișca în voie și toate animalele sunt foarte prietenoase cu vizitatorii. Ferma este, deopotrivă, un loc în care se pot ține lecții în natură despre viața necuvântătoarelor, despre rolul lor în ecosistem și despre felul în care acestea trebuie îngrijite.

Mai multe animale și locuri de agrement

Încă de luna trecută, ferma a fost curățată de deșeurile vegetale, și din această primăvară, își așteaptă vizitatorii cu mai multe animale, a fost mărit spațiul pentru zimbri, au fost amenajate noi locuri de parcare, dar pe lângă parcul zoologic, există și alte dotări menite să-i bucure pe copii, precum un teren de fotbal, un teren de volei pe nisip sau o tiroliană, o tonetă numită „La Gustări Vrăjite”, cu piept de pui, cartofi prăjiți, clătite cu gem, ciocolată și alte preparate, dar și cu morcovi sau mere tăiate felii, cu care pot fi hrănite animalele. Cei care doresc să-și pregătească singuri o masă au la dispoziție, gratuit, grătare, ceaune și un loc unde se poate mânca.

Programul de vizitare este zilnic, cu programare de luni până joi pentru clasele de copii și grupuri la numărul de telefon 0740 581 464, iar de vineri până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Grupurile de copii cu dizabilități și însoțitorii acestora beneficiază de intrare gratuită. Totodată, două terase ale fermei se pot închiria pentru diverse evenimente și petreceri private.

Surse foto: ZoolandArad / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.