iarba Fiarelor ajunge pentru prima dată la Timișoara

iarba Fiarelor ajunge pentru prima dată la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formația iarba Fiarelor va ajunge pentru prima oară la Timișoara, concertul urmând să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni.

Cu doi ani în urmă formația a lansat albumul de debut „Desculț“, care cuprinde 12 piese ce tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul „Domnișor”, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle „Încetuc, cu treabă bună (Ioane)” și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi.

iarba Fiarelor este o „trupă de muzică neaoșă” din Transilvania (Transylvanian Folk).


Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale. Formația poartă numele unei ierburi legendare. În mitologie, iarba fiarelor este o plantă misterioasă care descuie lacăte. În Franța i se spune Herbe du Pic – adică Iarba Ciocănitoarei. Germanii o cunosc sub denumirea de Springwurzel – adică Iarba sfărâmătoare; Italienii o numesc Sferacavallo – adică Despotcoveşte calul; Ruşii, Razriv-trava – adică Iarbă desfăcătoare; Sârbii Raskovnic – Desfăcătoarea.

Concertul formației din Timișoara va avea loc sâmbătă 28 mai de la ora 19 În Spatele Casei (Casa Tineretului), iar biletele se pot achiziționa aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.