Încălzire pentru Magnetic Festival: trei zile de muzică electronică în „buricul târgului”,...

Încălzire pentru Magnetic Festival: trei zile de muzică electronică în „buricul târgului”, la Timișoara FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Organizatorii Magnetic Festival au pus la cale la sfârșitul săptămânii trecute în buricul orașului Timișoara, la Iulius Gardens, o petrecere care a ținut trei zile, evenimentul fiind marcat de seturile susținute de Bia, Dudu, Happy Flow, Kinetic Jam, Kuky, Jinx, Bibanu, Dalla, Noize, SoulDrip, MCx Woodie și Bandy.

Printre invitații care au susținut seturi în cadrul acestui eveniment s-a numărat Bia, o prezenţă feminină care atrage atenţia cu siguranţă prin energia seturilor sale şi mai ales prin muzica de calitate.Pasionată de muzică încă din adolescenţă, în 2010 ea a decis să împărtăşească pasiunea publicului şi a dovedit tuturor că înţelege foarte bine ce îi face pe oameni să danseze. Educația muzicală primită acasă în copilărie din partea familiei sale, unde se asculta deseori jazz, blues sau rock, au condus-o pe Bia spre a asculta drum&bass. Câţiva ani mai târziu Bia s-a făcut remarcată în scena locală, iar numele ei a apărut pe tot mai multe line-up-uri de la evenimente de profil din țară.

O altă prezență feminină în cadrul acestui eveniment a fost Jinx. Petrecăreții au zărit acest nume pe afișele unor evenimente ca Revolution Festival, Magnetic Festival, Rock la Mureș Festival, StudentFest, ElectroRuga sau Bega Bulevard. Pe numele ei adevărat Ioana Marcu, Jinx a venit în contact cu această muzică prin intermediul colecției de viniluri ale tatălui ei și a gustat din plin din party-urile electronice dedicate acestui gen muzical în 2014. „Am crescut cu muzica în casă. Ai mei mă luau cu ei la concerte încă de mică. Prin anii ‘80 mama mea făcea parte din grupul Flores şi tata era luminist la Pro Musica, deci muzica a fost destul de omniprezentă în familie. Drum and bass-ul l-am descoperit inițial scormonind prin colecţia de viniluri a tatălui meu, dar l-am redescoperit mai târziu la festivaluri, moment în care m-am şi îndrăgostit de gen. În 2014 am început să frecventez party-urile locale și mi se părea superb ce se întâmplă. Toată lumea era deschisă, unită şi extrem de entuziasmată de orice petrecere. Îmi amintesc cu plăcere party-urile de pe Haşdeu, în special… sute, poate chiar mii se adunau sub acelaşi acoperiş să danseze. Vibe-ul era fenomenal”, spune artista.

Ediția din acest an a festivalului Magnetic va avea loc între 9 și 11 septembrie la Aeroportul Cioca, iar mai multe amănunte se găsesc aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.