Junii lui SCM Timişoara încep duelurile din turneul final naţional sub 18...

Junii lui SCM Timişoara încep duelurile din turneul final naţional sub 18 ani la baschet masculin

0
DISTRIBUIȚI

SCM OHMA Timișoara U18 participă de la mijlocul săptămânii la turneul final al Campionatului Naţional alături de alte şapte cele mai bune echipe din ţară la acest nivel. „Leiişorii” sunt repartizat într-una dintre cele două grupe de patru formaţii iar cele mai bune două vor avansa în faza semifinalelor.

Echipa de pe Bega face parte din Grupa 1B și va juca în ordine cu Dinamo CSS 6 București (miercuri, ora 16.00), ABC Laguna București (joi, ora 14.00) și U-BT Cluj-Napoca (vineri, ora 15.00).

„La început de sezon, noi am avut două obiectice: unul propus de staff-ul echipei de seniori, acela de a aduce o creștere în valoare a acestor jucători.


Pe al doilea, ni l-am impus noi înșine, calificarea la turneul final. Opinia mea este că le-am îndeplinit pe amândouă. Se vede cum s-au dezvoltat juniorii: la 16 ani, Roland Stanciu face parte constant din echipa de seniori, Șerban Horga joacă meciuri bune la toate nivelurile, dar și ceilalți au făcut progrese reale față de sezonul trecut. E important pentru această generație că participă la turneul final în ani consecutivi și că are continuitate. Practic, echipa asta mergea, anul trecut, la finala U16. În plus, Timișoara ajunge la un turneu final U18 masculin la cinci ani distanță de la reușita precedentă, cea din 2017, când combinata Academia de Baschet SCM Timișoara-CSS Bega participa la finala națională”, a declarat Radenko Toroman, antrenorul SCM OHMA Timișoara U18.

Șerban Horga a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren în ultima vreme iar probleme de ordin medical mai acuza Jurchescu, dar ambii vor fi prezenţi la turneu.

„Nu suntem printre favoriți și nu avem presiune la acest turneu. Vrem să jucăm cel mai bun baschet al nostru, să dăm 100% pe teren, iar la final vom vedea pe ce loc ne va duce această atitudine. Jucăm primul meci cu una dintre marile favorite ale turneului, Dinamo CSS 6, dar vom aborda jocul fără teamă. Pentru noi, este o performanță faptul că am ajuns printre cele mai bune opt echipe dintre cele 57 înscrise la startul campionatului”, conchis Radenko Toroman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.