România a învins Luxemburgul la Timişoara şi merge în faza secundă a...

România a învins Luxemburgul la Timişoara şi merge în faza secundă a precalificărilor FIBA Eurobasket 2025

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Faceboo – @frb.romania.basketball

Naționala masculină de baschet a României a învins reprezentativa similară a Luxemburgului, ieri seară, la Timişoara, şi şi-a asigurat calificarea în faza secundă a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. „Vulturii” au câştigat cu 78-67 după ce la pauză tabela indica egalitate (31-31).

Sala „Constantin Jude” nu a mai fost de foarte multă vreme aşa de plină ca aseară. Circa 1.500 de spectatori urmărindu-i pe elevii lui Dragan Petricevic, cel care e şi „principalul” „leilor” locali, învingând selecţionata luxemburgheză în jocul din grupa B.


La peste zece ani de la precedentul joc aici, naţionala a putut fi văzută totodată pe gratis.

Luxemburgul chiar a avut avantaj după primul sfert: 12-15, dar „Vulturii” au revenit. La finalul sfertului 3 avantajul era de şase puncte pentru România (52-46). Cea mai mare diferenţă de scor a fost 70-54 în minutul 36. Iar ultimele minute au fost lipsite de emoţii pe teren şi cu entuziasm în tribune.

Principalul marcator al partidei a fost Clancy Rugg, cu 29 de puncte, urmat de Alex Laurent, tot de la oaspeţi, cu 25 de puncte. Pentru România, Rolland Torok a fost principalul realizator – cu 21 de puncte, urmat de Cățe 12p 10 rec, Măciucă 9p (3×3), timişoreanul Olah (acum la Rapid) 9p, Tohătan 8p (1×3), Nicolescu 7p, P. Richard 6p (1×3), Badiu 3p (1×3) şi Kuti 3.

Pentru România, liderul grupei cu trei victorii din trei, şi calificarea deja asigurată, urmează ultimul meci din această fază, în Albania, duminică, 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.