„Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”, revine după doi ani de pauză....

„Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”, revine după doi ani de pauză. Competiţia de culturism, organizată la Recaş

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

„Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”, tradiţionalul concurs de culturism organizat de Florin Teodorescu, revine după doi ani de pauză cauzată de pandemie. Sâmbătă, 12 noiembrie, ea îşi va consemna cea de-a 32-a ediţie iar locaţia gazdă va fi Orăşeul vinului din judeţul Timiş.

Cupa Libertăţii se va desfăşura la Casa de Cultură „Ion Cojar” din Recaş, cu începere de la ora 17.00. Tot sâmbătă, în intervalul orar 12.00-13.00, este programat cântarul oficial. Şi-au anunţat prezenţa sportivi din Cehia, Serbia, Ungaria şi România.

Vasile Şerban (72 de ani), multiplu campion al României, participant la mai multe competiţii internaţionale de nivel înalt, va fi cel mai în vârstă culturist de la ediţia din acest an a „Cupei Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”. Printre participanţi va fi şi Mircea Sibiceanu, culturistul care a strâns cei mai mulţi ani pe scenele de concurs dintre sportivii aflaţi în activitate – 42.

Din juriu va face parte sârbul Petar Celik, un titrat sportiv din Serbia, prezent la multe dintre ediţiile precedente ale competiţiei organizate de Florin Teodorescu.

Categoriile de concurs sunt următoarele: masculin – masters: 40-50 de ani, 50-60 de ani, 60-70 de ani, peste 70 de ani; culturism seniori: 85 kg, + 85 kg; Bodybuilding Classic – sistem open / înălţime – 100 + 5 la sută greutate (exemplu: un sportiv de 180 centimetri poate avea maximum 84 de kilograme: 180cm – 100 +5%= 84 kg; Men’s Phisique / modele băieţi – sistem open; feminin – Bikini Model / două categorii de înălţime care se vor stabili la faţa locului; Bikini Model + 40 de ani; Fitness Mame – sistem Open; Body Fitness – sistem Open.

„Reluăm tradiţia după doi ani în care nu am putut să organizăm concursul din cauza pandemiei.


Sperăm să nu se mai repete această situaţie. Culturismul nu trebuie promovat doar în Timişoara, ci şi în oraşe mai mici din judeţul nostru. La Lugoj am organizat 13 competiţii. Prima demonstraţie susţinută la Recaş a avut loc în 1986. A mai fost una în 2004, când au participat şi marii campioni Florin Uceanu şi Alexandru Costache. Doresc să promovez culturismul şi printr-o serie de demonstraţii organizate în judeţul Timiş”, a declarat Florin Teodorescu.

Conform lui Teodorescu, sâmbătă la Recaş, va fi a 66-a competiţie de culturism organizată în vestul ţării după Revoluţia din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.