Doi bănăţeni, lideri în campionate din Europa, lipsesc din lotul României. Marius...

Doi bănăţeni, lideri în campionate din Europa, lipsesc din lotul României. Marius Marin, singurul timişorean selecţionat pentru testele cu Slovenia şi Moldova

0
DISTRIBUIȚI
Marius Marin Foto: Imago Images

Naţionala de fotbal a României, care vede de pe tuşă Mondialul din Qatar, va disputa două jocuri amicale săptămâna aceasta. Singurii fotbalişi cu origini în vestul ţării selecţionaţi de Edward Iordănescu pentru jocurile cu Slovenia şi Moldova sunt Marius Marin, care activează la Pisa, în Serie B, şi Raul Opruţ, chemat în premieră, de la Hermannstadt.

Sunt componenţi care aşteaptă să debuteze sub tricolor, aşa cum e cazul lui Antonio Sefer, de la Rapid. Deşi se poate vorbi de experimente, sunt şi jucători bănăţeni care cu siguranţă ar fi meritat mai multă atenţie. Vlad Dragomir e considerat cel mai bun mijlocaş central din liga Ciprului, campionat care a crescut în ultimii ani, fiind pe 15 în zona UEFA (cu zece poziţii peste SuperLiga românească). Mai mult, timişoreanul crescut de ACS Poli şi Arsenal e cu echipa sa – Pafos – pe prima poziţie. Dragomir (23 ani) e integralist în cele zece jocuri în care a evoluat pentru ciprioţi în prima parte a sezonului, având şi un gol marcat. Deşi a fost component al tuturor loturilor de juniori acesta pare ignorat când vine vorba de prima reprezentativă. Faptul că nu a fost chemat în aceste condiţii a fost acuzat şi de impresarul său.

Vlad Dragomir Foto: Tano Pecoraro / LaPresse / Profimedia

„…departamentul de scouting al FRF doarme pe el sau, mai grav, are alte criterii de observatie, nu neaparat valorice”, a scris Cătălin Sărmăşan pe pagina personală, unde sublinia cifrele lui Vlad.

Un alt fotbalist timişorean nechemat pentru acţiunea din această săptămână, dar, în rest, un obişnuit al lotului naţional în ultima perioadă, e Deian Sorescu. Fotbalistul lui Rakow, liderul primei ligi din Polonia, a marcat un gol superb chiar în urmă cu trei zile, având în acest sezon două reuşite în 11 meciuri de campionat pentru formaţia din Częstochowa, pentru care a jucat şi în Conference League.

Ignorat în ultimii mulţi ani în privinţa selecţiilor la prima reprezentativă, e, în schimb, Dorin Rotariu (27 ani).


Poate aşteptările erau mai mari de la el când a fost chemat în 2018. Fiul lui Ilie Rotariu, specializat acum mai mult pe jocul în bandă, e în prezent în Grecia, la Atromitos (locul 8), unde a marcat un gol în 11 apariţii ale ediţiei actuale a primei ligi.

În cazul unor absenţe din lotul curent, Edward Iordănescu a motivat că nu sunt date oficiale FIFA iar cluburile din străinătate nu le-au dat voie jucătorilor să plece.

Marius Marin (24 ani) a devenit deja o prezenţă constantă între „tricolori”. Jucătorul lansat practic de Politehnica are 12 meciuri în actualul sezon de Serie B, la Pisa, formaţie care a început prost campionatul, dar de unde au mai fost chemaţi Olimpiu Moruţan şi Adrian Rus.

De remarcat ar fi şi prezenţa în premieră a fundaşului Raul Opruţ, originar din Caransebeş, jucătorul revelaţiei Hermannstadt, care a crescut la LPS Banatul şi apoi în ligile inferioare italiene înainte de a veni la Sibiu.

Joi, la ora 18.30, România întâlneşte Slovenia la Cluj, în timp ce duminică, la Chişinău (ora 20.30), dispută duelul amical cu Moldova.

Lotul convocat:

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 15/2

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.