Kathleen Kavalec a fost confirmată ca ambasadoare a SUA în România

Kathleen Kavalec a fost confirmată ca ambasadoare a SUA în România

0
DISTRIBUIȚI
Foto: osce.org

Plenul Senatului american a confirmat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, iar acum urmează jurământul. Noul ambasador nu este pentru prima dată în România. Ea a fost ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București.

Kathleen Kavalec este prima femeie ambasador a Statelor Unite ale Americii la București.

Ea a fost confirmată joi de Senatul american în funcţie, potrivit ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru.

„Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec.


Mai urmează un singur pas, formal, jurământul”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, preluând un anunț de pe contul de Twitter al Senatului SUA

Kathleen Kavalec a fost nominalizată de președintele american Joe Biden ca ambasador al SUA în România încă din 3 iunie.

Kathleen Kavalec a fost șefă a misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, până în iulie 2022. A fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune UNESCO a SUA la Paris, ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina și a fost de două ori ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia.â

Născută în California, Kathleen Ann Kavalec vorbește șase limbi străine: engleză, română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Ea îi urmează în funcție lui Adrian Zuckerman, al cărui mandat a expirat în ianuarie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.