Jucătorii plecaţi de la Poli Timişoara îşi găsesc echipe în elita altor...

Jucătorii plecaţi de la Poli Timişoara îşi găsesc echipe în elita altor ţări

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi (arhivă)

Doi dintre cei trei jucători de care s-a despărţit până acum în iarnă Politehnica Timişoara, penultima clasată în Liga 2, şi-au şi găsit noi angajamente. Aleksandar Tsvetkov şi Marin Mudrazija vor evolua începând cu noul an chiar în elita altor ţări. Primul a semnat cu Spartak Varna iar celălalt a plecat tocmai în sud-estul Asiei.

Internaţionalul bulgar Aleksandar Tsvetkov (32 ani) a semnat pe un an şi jumătate cu Spartak Varna, formaţie de tradiţie de la malul mării în ţara vecină de la sud. Gruparea cu un titlu în palmares e acum într-o postură mai puţin glorioasă, fiind în elita Bulgariei, dar pe ultimul loc, cu doar opt puncte după 16 meciuri, astfel că Tsvetkov se va bate iarăşi pentru evitarea retrogradării, după ce a făcut acelaşi lucru şi la Clinceni. „Rezilierea are la bază motive familiale ale fostului internațional de seniori al țării vecine”, au spus cei de la Poli la momentul despărţirii de mijlocaşul defensiv. De nevoie acesta a fost folosit mai mult ca fundaş central pe Bega, de aici poate şi unele erori, dar chiar şi aşa a totalizat 15 partide în alb-violet, dintre care 14 ca integralist în Liga 2.

Un alt jucător care nu a stat foarte mult fără contract în această iarnă e croatul Marin Mudrazija (27 ani, foto jos). Atacantul sosit la Politehnica liber de contract, după o perioadă scurtă petrecută în prima ligă albaneză, la Kastrioti, are acum parte de o aventură mai exotică. „Mudri” a semnat cu Tanjong Pagar United, din prima ligă a statului asiatic Singapore, grupare a care a încheiat sezonul 2022 pe locul 6 din opt formaţii. Vârful care în mare parte a fost considerat o dezamăgire la Timişoara, unde a marcat un singur gol în zece jocuri (având şi un salariu bun), va face echipă la singaporezi cu Mirko Sugic, un fost coleg de la Dubrava, din Croaţia.

Foto: Tanjong Pagar United F.C.


(Official) / Facebook

Kucich, supărat

În fine, celălalt străin din „pachetul de trei” de care s-a despărţit până acum în această iarnă clubul timişorean, portarul Matteo Kucich, îşi caută în continuare echipă, el dorind să revină în Italia, la o echipă din Serie C. Într-un interviu pentru tuttomercatoweb.com goalkeeperul a spus că la Poli s-a schimbat proprietarul (n.r. probabil se referea la conducerea clubului) după startul sezonului şi că noii acţionari (de fapt acţionaratul nu s-a schimbat) aveau şi mai puţini bani decât predecesorii şi a fost chemat pentru a i se rezilia contractul având salariu mare. Deşi problemele cu banii sunt reale şi din toamnă pentru prima dată de la startul acestui proiect au fost întârzieri salariale, goalkeeperul nu era nici pe placul antrenorului Octavian Benga, care era nemulţumit şi de istoricul accidentărilor acestuia.

Cei trei nu vor fi probabil singurele plecări din iarnă. Clubul, devenit unul suferind financiar, mai vrea să scape de jucătorii cu randament slab şi salarii nejustificate, şi să mai aducă întăriri. Dar pe lângă problema lichidităţilor e şi cea a interdicţiei la transferuri, problemă nelămurită complet, clubul aşteptând motivarea deciziei pentru a face recurs.

Poli, penultima în „B”, cu 12 puncte, la fel ca şi codaşa Unirea Constanţa, s-a mai despărţit în timpul sezonului de suedezul Bryneus, Marco Andone şi Adrian Ţangulea, cel din urmă, revenit în ligile inferioare, a fost poate cea mai criticată mutare la începutul sezonului.

2022, an dezastruos

2022 a fost cel mai rău an calendaristic pentru alb-violeţi (de la startul proiectului din 2012). În vară poliştii au retrogradat sportiv după baraj şi au obţinut doar patru victorii de-a lungul întregului an în meciurile oficiale, pe parcurs au apărut şi disensiuni între acţionari. Conducerea clubului a transmis un (nou) apel la unitate în preajma sărbătorilor.

„2022 a fost un an al decepțiilor și deziluziilor. Un an tare complicat. Acum, în aceste momente de cumpănă, trebuie să privim înainte. Să reechilibrăm clubul, să luptăm pentru salvarea de la retrogradare, iar într-un viitor, de dorit cât mai apropiat, să ajungem să fim o societate sportivă puternică și Poli să redevină echipa mult iubită a Timișoarei și a Banatului.

Este momentul să ne (re)unim energiile atât de disipate în ultimele două decenii. Este momentul să punem toți umărul la readucerea brandului Politehnica Timișoara în elita fotbalului românesc.

Acum, la trecerea dintre ani, dorim întregii familii poliste, suporterilor și simpatizanților viola, un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri!”, se arată în mesajul de pe site-ul oficial.

Reunirea echipei a fost anunţată pentru data de 9 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.