Mai mulți kosovari cu permise de conducere neconforme sau false, depistați în...

Mai mulți kosovari cu permise de conducere neconforme sau false, depistați în ultimele două zile la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat mai multe persoane care sunt acum cercetate pentru infracțiuni la regimul circulației.

Astfel, în data de 3 ianuarie, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-au prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul a două autoturisme înmatriculate în România, doi cetățeani din Kosovo în vârstă de 29 de ani, respectiv 44 de ani. La controlul de frontieră bărbații au prezentat permise de conducere eliberate de către autoritățile din Kosovo. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat faptul că persoanele nu posedă permis de conducere internațional, documentele prezentate la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Tot marți, în jurul orei 21:40, la Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean Kosovo, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere internațional.


Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Azi dimineață, în jurul orei 06:40, la Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean Kosovo, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România. La controlul de frontieră persoana în cauză a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Kosovo. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere internațional, documentul prezentat la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Ca urmare a celor constatate celor patru bărbați menționați mai sus nu li s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismelor, iar în toate cazurile la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

„Dorim să amintim faptul că peroanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României”, a transmis Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.