Film dedicat unor personalități din arhitectura timișoreană, prezentat astăzi la CJ Timiș

Film dedicat unor personalități din arhitectura timișoreană, prezentat astăzi la CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Un nou film din seria „Portret vertical”, dedicat personalităților arhitecturii timișorene, va fi prezentat în premieră azi, 23 februarie, de la ora 18:00, în sala multifuncțională a consiliului județean.

Filmul, intitulat „Paso Doble – arhitecții Silvia și Radu Grumeza” a fost realizat de filiala timișeană a Ordinului Arhitecților și prezintă două nume importante în istoria urbanismului timișorean, Silvia și Radu Grumeza, ale căror vieți au fost unite mai bine de 70 de ani.


Silvia Grumeza este cea care a creat parcul botanic al Timișoarei, iar Radu Grumeza a fost mulți ani arhitect șef al județului și al municipiului în anii regimului comunist, când a reușit să evite multe decizii aberante și discreționare, pentru a apăra moștenirea urbanistică a orașului. Cele 50 de minute ale filmului care le este dedicat subliniază, prin documente și mărturii, pagini neștiute în istoria arhitecturii Timișoarei și destinul unei familii în care pasiunea pentru cultură, artă și vocația umanistă s-au moștenit de-a lungul generațiilor.

Filmul, coordonat de un grup de arhitecți timișoreni, a fost regizat de Vasile Bogdan și de Grațian Gâldău. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.