Mercurialul șpăgilor solicitate de lectorul universitar care a fost reținut de DNA...

Mercurialul șpăgilor solicitate de lectorul universitar care a fost reținut de DNA Timișoara UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

După mai multe ore de percheziții, Cristian Rudolf, lector universitar în cadrul Universității „Babeș Bolyai” Reșița, a fost adus, azi noapte, la sediul DNA Timișoara pentru audieri. Acesta a fost prins de procurorii DNA și polițiștii de la DGA Caraș Severin după ce a primit o nouă tranșă de bani de la cel care l-a denunțat. Rudolf a intrat în atenția anchetatorilor după ce a pretins, în repetate rânduri, de la studenții care erau la master, inclusiv polițiști, bani pentru a-i trece examenele.

Anchetatorii de la DNA au stabilit că „suspectul Rudolf Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina «Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene») sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic. Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand: 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat”.

Sâmbătă, Rudolf Cristian a primit de 1.000 euro și 3.000 lei, iar ieri 50.000 lei, când a fost prins în flagrant.


Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat, astăzi, cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiș.

UPDATE Magistrații de la Tribunalul Timiș au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a profesorului universitar. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.