Mutare importantă pentru Ripensia în ultima zi de transferuri. Jucător de la...

Mutare importantă pentru Ripensia în ultima zi de transferuri. Jucător de la campioana CFR Cluj

0
DISTRIBUIȚI
Rus, în verde. Foto: Ripensia Timişoara (arhivă)

Discretă în special la capitolul sosiri, printr-o nouă campanie de întinerire masivă, Ripensia a realizat totuşi o mutare notabilă în ultimele ore ale perioadei de transfer. Goalkeeperul timişorean Ionuţ Rus revine între buturile roş-galbenilor, tot sub formă de împrumut, precum în stagiunea trecută, de la CFR Cluj.

Rus (23 ani) a fost anunţat de CFR ca împrumutat la „Ripi” până la vară, el mai are contract cu clujenii pentru încă un an şi jumătate.


„Cluburile CFR 1907 Cluj și Ripensia Timișoara au ajuns la un acord privind împrumutul portarului Ionuț Rus, până la finalul acestui sezon, la gruparea din liga secundă. Pe această cale îi dorim multă baftă la noua sa echipă!”, se arată în comunicatul trupei din Gruia, care l-a mai dat în această iarnă şi pe tânărul Adrian Gîdea, la Politehnica Timişoara.

Ionuţ Rus a evoluat în 20 de jocuri de Liga 2 în prima sa perioadă la roş-galbeni. Un minus pentru portar e că în prima parte a stagiunii nu a apărat deloc, nici măcar la echipa secundă a clujenilor, concurenţa fiind foarte mare în Gruia. Timişorenii aveau nevoie urgentă de un portar cu oarecare experienţă, în condiţiile în care singurul goalkeeper din lot cu jocuri în Liga 2 era tânărul Toroc, absent din motive medicale în ultimele teste.

Ripensia i-a mai luat pe atacantul Patrick Andreaş, pentru 20.000 de euro de la UTA, Caius Lungu (Pobeda), Octavian Cracea (ex-Poli Iaşi) şi Vlad Moraru (Zalău). S-a despărţit în schimb de nouă jucători, inclusiv de portarul Ştefan Dobre, ajuns la FC Braşov.

UPDATE Sosirea lui Rus a fost confirmată şi de Ripensia, care a anunţat, în plus, a zecea plecare a iernii, mijlocaşul Ianis Mihart (n. 2004). Acesta din urmă sosise în urmă cu doi ani chiar de la CFR Cluj. În prima parte a acestui sezon el marcase un gol în 11 apariţii pentru „Ripi”, dar va continua partea a doua a campionatului la Metaloglobus Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.