Politehnica a înregimentat încă un ex-ripensist. Alb-violeții au făcut și o ”achiziție”...

Politehnica a înregimentat încă un ex-ripensist. Alb-violeții au făcut și o ”achiziție” cu nume pentru departamentul de scouting

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica a înregimentat un nou jucător care s-a despărțit în iarnă de concitadina Ripensia. Este vorba despre mijlocașul central defensiv Tudor Călin, adus din postura de jucător liber după expirarea perioadei de transferuri (între cluburi).

Călin (22 ani) a evoluat în 13 partide în prima parte a stagiunii de Liga 2 și a înscris o dată. În total are 66 de meciuri și cinci goluri pentru ”Ripi” la acest nivel. A mai fost jucătorul lui UTA, sub formă de împrumut, dar nu a înregistrat nicio apariție în elită pentru arădeni. A crescut la CFR Cluj, în orașul natal, apoi și-a continuat junioratul în Germania, la Jahn Regensburg, revenind în țară la Luceafărul Oradea, pentru care a jucat două meciuri. A aparținut și de Sepsi, care mai întâi îl împrumutase la roș-galbeni.

”Nu sunt străin nici de oraș, nici de colegi, nici de staff. Asta m-a determinat să aleg în mare parte Poli Timișoara. Dar, de fapt, cel mai important a fost că, în acest club, sunt oameni de fotbal, care au jucat fotbal, fotbal pe bune și care chiar știu ce înseamnă acest fenomen și e un proiect foarte bine pus la punct și sănătos spun eu”, a declarat Tudor Călin într-un interviu acordat clubului.

”Eu știam că e un grup foarte frumos și sunt foarte primitori și, chiar așa a fost, de la primul antrenament m-au primit foarte bine…”, a mai spus mijlocașul care se vede un ”nr.


6” în teren, mijlocaș la închidere, în fața apărării.

Prin sosirea lui Tudor Călin, care vine de la Ripensia, precum Cristian Gavra, Poli a ajuns la zece achiziții. Ceilalți sosiți fiind Târșa (Metalul Buzău), Tiihonen (Dăești), Mladin (LPS Bihor), D. Moldovan, B. Porumb (ambii Viitorul Cluj), Gîdea (CFR Cluj), Stojanovic (Cajetina, Serbia) şi Sekulic (Abano, Italia).

Roti, revenire în club

Iosif Rotariu (60 ani) revine la SSU Politehnica (ex-ASU Politehnica) după aproape zece ani. El a ajutat echipa susținută de suporterii alb-violeți în stagiunea 2012-13, ca jucător, în ”Județ”. Ca fotbalist a mai activat și la ”Marcel Băban” Jimbolia, mai mult ca un antrenor din teren în ediția 2016-17 a ”D-ului”. Apoi, în afara terenului a avut mai multe funcții, inclusiv la ACS Poli, U Craiova, antrenor la FC Caransebeș, și director de imagine la Ripensia. În ultimii ani a fost scouter al lui Gică Hagi pentru zona de vest a țării. Acum, el are o funcție în acest sens la Poli, cea de șef al departamentului de scouting, urmând să fie prezentat, alături de noul director sportiv Paul Codrea (totodată antrenor în academia clubului) marțea viitoare într-o conferință de presă.

Altfel, mâine pe ”Dan Păltinișanu”, tot fără spectatori pe stadionul cel mai mare al Capitalei Europene a Culturii, Politehnica întâlnește Phoenix Buziaș, de la ora 11.00, în ultimul test înaintea jocului oficial de la Dumbrăvița din campionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.