Vocalista și producătoarea Alira Mun a lansat un nou single cu ecouri...

Vocalista și producătoarea Alira Mun a lansat un nou single cu ecouri personale, „Vis Lucid”

0
DISTRIBUIȚI

Vocalista și producătoarea Alira Mun, una dintre cele mai interesante propuneri din scena electro din România, a lansat un nou single cu ecouri personale. Piesa „Vis Lucid” dispune de un videoclip învăluit într-o atmosferă cinematică realizat de Maria Blaga.

După cum Alira Mun declară, „piesa «Vis Lucid» a pornit de la un vis recurent din copilărie. Era un vis în care cădeam la nesfârșit, de pe o stâncă, în gol, și nu atingeam niciodată solul.” Din punct de vedere al structurii compoziționale, „Vis Lucid” este un melanj sonor captivant de Electronic Dance Music și Electro-Industrial ce reușește să creeze o atmosferă care transpune auditoriul în stări și situații din cele mai variate. Astfel că, pe cât de încărcată emoțional se insinuează linia melodică, pe atât de mult te îndeamnă la mișcare și dans secțiunea ritmică.

Mai mult, ca un contrast perfect construit, tonurile ușor grave din vocea Alirei Mun ne așază într-un peisaj cu totul nou, straniu, dar cumva familiar, în ecoul căruia versurile capătă rezonanțe abisale.


Artista reușește, astfel, să transmită prin creațiile ei, o energie unică pentru scena muzicală din România, șlefuindu-și în acest fel un stil propriu, inconfundabil, la care lucrează de mai bine de cinci ani.

Clipul care însoțește piesa „Vis Lucid” este o dovadă de personalitate artistică desăvârșită venită din partea Mariei Blaga care a reușit să așeze conceptul Alirei într-un univers vizual de-a dreptul captivant. Despre colaborarea ei cu Maria Blaga, Alira spune că: „Primul meu contact cu arta Mariei a fost pe Instagram. I-am admirat vulnerabilitatea, sensibilitatea și atenția la detalii. Un an mai târziu, am avut șansa să o cunosc și atunci am fost sigură că suntem compatibile și că rezonăm pe multe planuri artistice. La prima noastră întâlnire, am invitat-o să lucrăm împreună la videoclipul «Eclipsa» și rezultatul a fost încântător. Am devenit prietene apropiate și am decis să ne continuăm colaborarea.”

Piesa „Vis Lucid” a fost realizată de Alira Mun – muzică, voce, versuri, producție, video, Attila Lukinich – mix, master și Maria Blaga – cameră, regie, editare, foto, imagine și montaj, iar actorii care apar în videoclip sunt Alira Mun, Clara Bauer, Cezar Tarnu.

Cariera solistei Alira Mun a fost marcată de întâlnirea ei cu timișoreanul Daniel Dorobanțu. Una care s-a consumat în mediul virtual, printr-un email în care a fost invitată să colaboreze la piesa „In Brightness”. Care a devenit prima ei colaborare cu Thy Veils și inițierea ei în universul Neoradiant. Alira Mun a debutat cu piesa „Gemma”, înregistrată și produsă în studioul DSPro din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.