Din Mica Vienă în capitala Austriei: expoziția Analog Mania inclusă în programul...

Din Mica Vienă în capitala Austriei: expoziția Analog Mania inclusă în programul TM 2023 participă la festivalul Vinyl and Music

0
DISTRIBUIȚI
Emil Kindlein

La sfârșitul acestei săptămâni festivalul timișorean Analog Mania – manifestare inclusă în Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii – expune la Vinyl and Music Festival din Viena.

„Este cea mai mare expoziție peste hotare a organizatorilor Analog Mania. Expoziția va avea loc la Ottakringer Brauerei locație de evenimente declarată de Austrian Event Awards ca «Austria’s best event location». La Vinyl and Music participă aproximativ 150 de expozanți internaționali, dealeri de discuri, producători de instrumente, tonomate și hi-fi, case de discuri indie, artiști de afișe, food trucks, muzicieni și DJ.Vom expune în sala Hefeboden a Ottakringer Brauerei, o fostă hală cu tradiție din 1890 de producerea drojdiei transformată în locație de evenimente. Pentru anul acesta avem în vedere un spațiu mai mare decât cel de anul trecut. Facem pași înainte cu cel mai mic festival din oraș”, spune Emil Kindlein, din partea celor de la Analog Mania.

Festivalul Analog Mania face parte din proiectul traseul Analogic ce mai cuprinde Analog Experinece și Muzeul Invizibil, serie de evenimente ce vor avea loc anul acesta între 1 și 30 Aprilie la Casa Tineretului și Casa de Cultură a Studenților.


Proiectul traseul Analogic este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Ambulanța Culturală și artistul Emil Kindlein și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte.

„Organizatorii evenimentului din Viena au apreciat în mod deosebit o serie de presări de viniluri obscure de la Electrecord și unele ediții legendare de vinil din Estul Europei. Vom prezenta în paralel o serie de discuri cu lucrările originale ale coperților realizate de Louise Rath și Chris Janka, Günter Parth, Heidi Fial, Klaus Pichler și coperțile unicat ale formației Haos. Vom expune lucrările fotografice ale: Iris Photo Club al Casei de Cultură a Studenților Timișoara, Damian Diaconescu (RO), Rene Schaeffer (DE), Markus Kaesler (DE), Natalia Kopkina (Finlanda) și Katri Lassila (Finlanda). Își vor prezenta lucrările câțiva artiști din Austria: «It´s over» – Jörg Vogeltanz, «Flying tapes» – Stephan Schwarz, «Reflections» – Winfried Steiner și «ReVinyl» – Sebastian Babos. Vom avea și casete audio, vor fi expuse mai multe producții din Timișoara ale Shanyio-Torsan-Robert. De asemenea, Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii se va prezenta cu stand la festivalul Vinyl and Music la Viena“, a mai adăugat Emil Kindlein.

În cadrul festivalului vor avea loc și concerte live, unul dintre acestea urmând să fie cel al trioului Kindlein, compus din Heidi Fial – contrabas, Matthias Macht – tobe și Emil Kindlein – chitară, voce.

Anul trecut, festivalul „Analog Mania” a ajuns la ediția a zecea, iar la această ediție aniversară au expus 75 de artiști in opt țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.