Mani Neumann și Farfarello au susținut un concert de nota 10 pe...

Mani Neumann și Farfarello au susținut un concert de nota 10 pe malul Begăi (video)

0
DISTRIBUIȚI

Mani Neumann și colegii săi din Trupa Farfarello – Ulli Brand și Urs Fuchs – au poposit la sfârșitul săptămânii trecute la Porto Arte în Timișoara, unde în fața unui public numeros au avut parte de numeroase bisuri și aplauze furtunoase.

„Neamţul cu suflet de român“, Mani Neumann, este cunoscut mai ales ca violonistul formației Phoenix și apariția sa autentică și nonconformistă a fost remarcată și de această dată pe maluL Begăi la Porto Arte, unde figura centrală a celor de la Farfarello s-a plimbat cu vioara printre mese și a povestit cu umorul său inedit o serie de snoave amuzante. Printre spectatorii care i-au aplaudat pe cei de la Farfarello s-au numărat și Valeriu Sepi (căprarul trupei Phoenix), cineastul Gelu Șfaițer sau Tavi Iepan (Rezident Ex), iar turneul autohton al trupei a fost prilejuit de promovarea celui mai recent disc al trupei, Krönung și a filmului biografic Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s (Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi).

Ultimul concert inclus în turneul din acest an a celor de la Farfarello a avut loc duminică seara la Casa Altringen, iar înaintea concertului din Timișoara membrii trupei au petrecut câteva zile și la Socolari, unde au filmat următorul lor videoclip.

„Prima oară când am luat contact cu România a fost la sfârșitul anilor ’70, în Germania când l-am cunoscut pe Nicu Covaci.


Prima oară am fost în România în mai 1990, când am susținut un recital la Palatul Copiilor din București. A fost ceva de neimaginat, atunci am înțeles ce înseamnă Phoenix pentru poporul român. Înainte doar am auzit povești despre rolul celor de la Phoenix, dar atunci… a fost ceva extraordinar. Farfarello a luat naștere în 1982 și am cântat în multe țări din Europa. Cea mai grea perioadă pentru mine a fost în anii ’90 când aveam multe concerte și cu Phoenix în România și cu Farfarello în Germania. Colegul meu de trupă, Ulli Brand, avea pe atunci o sarcină precisă: mă lua de la aeroport și mă ducea la alt aeroport… Din păcate, a venit pandemia și a trebuit să anulăm un turneu de peste o sută de recitaluri, dar acum suntem din nou pe baricade“, a spus Mani Neumann.

Video: Gelu Șfaițer

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.