O nouă găselniţă marca FR Rugby: în faza a doua a campionatului...

O nouă găselniţă marca FR Rugby: în faza a doua a campionatului SCM USV Timişoara va avea şi un adversar nou înfiinţat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugby.scmtimisoara.ro (arhivă)

Pe lângă sistemul alambicat de desfăşurare a competiţiei în acest an, Federaţia Română de Rugby vine probabil cu o nouă premieră: o echipă care nu a evoluat în prima parte a campionatului intră direct în competiţie. Nou-înfiinţata Rapid Bucureşti, formaţie care nici la momentul redactării articolului nu apare pe pagina dedicată Ligii Naţionale, se numără printre adversarele lui SCM USV Timişoara din faza a doua a campionatului, una tot sub formă de grupe.

„Leii”, clasaţi pe locul 3 în Grupa I, va mai întâlni Dinamo București (locul IV în Grupa 1), CS Năvodari (locul IV în Grupa 2) şi RC Grivița-UNEFS București (locul V în Grupa 2) în această fază menită probabil doar pentru ca jucătorii să mai adune ceva minute de competiţie.

De altfel, vor lipsi din această fază jucătorii chemați la echipa națională şi încă mai „sunt de stabilit câteva detalii privitoare la modul de disputare”.


SCM USV se reuneşte luni, 3 iulie, urmând să facă vizita medicală și să aibă un program de reacomodare la efort, în cursul săptămânii viitoare. Faza a doua a Ligii Naţionale începe pe 12 august. Timişorenii vor juca în deplasare semifinala din toamnă (cu Baia Mare sau Steaua) din cauza clasării pe 3 în prima fază a campionatului.

În acest moment 13 jucători ai echipei bănăţene sunt selecţionaţi la echipele reprezentative: Kemal Altinok, Dănuț Jipa, Alexandru Bucur, Stephen Shennan, Manumua Tevita şi Romeo-Corrado Ștețco, se află la naționala de rugby în 7, în Polonia la Jocurile Europene (unde România a pierdut în grupe cu Marea Britanie, Portugalia și Lituania), iar Ciprian Chiriac, Eugen Căpățână, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Alin Conache și Marius Simionescu sunt în cantonamentul „Stejarilor”, care se pregătesc de Mondialul din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.