SCM USV Timişoara a reluat antrenamentele fără „internaţionali”, dar cu nume noi....

SCM USV Timişoara a reluat antrenamentele fără „internaţionali”, dar cu nume noi. „Leii” au africani în probe

0
DISTRIBUIȚI

SCM USV Timișoara s-a reunit pentru partea a doua a campionatului. Jucătorii se antrenează în trei locaţii din oraş iar lotul este lipsit de aportul rugbiştilor selecţionaţi la loturile naţionale în această perioadă. Cu „leii” se pregătesc în schimb numele noi acontate în această vară: Alexandru Țăruș și georgianul Aleksandre Kalmakhelidze, precum şi doi jucători în probe: un pilier kenian și un taloner sud-african.

În această primă săptămână (3-9 iulie) jucătorii timişoreni au un program de pregătire fizică, la Agronomie, la Constructim și la Smartfit. „Partea secundă a sezonului se va juca fără rugbiștii convocați în cel de-al doilea cantonament al echipei naționale de seniori. Acesta începe la 10 iulie și pregătește participarea la Cupa Mondială”, informează SCM USV.

La capitolul noutăţi, Alexandru Țăruș și georgianul Aleksandre Kalmakhelidze (venit de la Baia Mare) se pregătesc deja cu echipa de pe Bega, alături de câțiva juniori de la echipa U17 și cei doi jucători aflați în probe. Lipsesc jucătorii selecţionaţi: Kemal Altinok, Dănuț Jipa, Alexandru Bucur, Stephen Shennan, Manumua Tevita, Romeo-Corrado Ștețco se află la naționala de rugby în 7, în Polonia la Jocurile Europene (unde România a pierdut în grupe cu Marea Britanie, Portugalia și Lituania), iar Ciprian Chiriac, Eugen Căpățână, Lucian Mureșan, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Alin Conacheși Marius Simionescu se găsesc în cantonamentul echipei de rugby în XV, aflată în pregătiri pentru Cupa Mondială.

„Săptămâna aceasta este, într-un fel, de tranziție.


Ne adunăm și vom fi din ce în ce mai mulți, de la zi la zi. Obiectivul principal este ca la începutul săptămânii viitoare, luni, în 10 iulie, să fim toți, mai puțin jucătorii care vor pleca la „Stejari”. Atunci vom tura cu adevărat motoarele”, a spus Valentin Calafeteanu, antrenorul principal al SCM USV Timișoara.

Pe 12 august se reia sezonul cu o nouă împărțire a echipelor în trei serii: „Sistemul de desfășurare urmează să fie stabilit de Federația Română Rugby în viitorul apropiat”. În această fază a grupelor, în mod ciudat, SCM USV va avea printre adversari Rapidul, echipă care nu exista la începutul acestei ediţii a Ligii Naţionale.

„Este dificil de exprimat un punct de vedere asupra fazei următoare până când nu știm sistemul de disputare. Sunt mai multe variante și îmi doresc să avem un răspuns în această săptămână. Este clar că vom avea și meciuri mai facile. Vom putea roda întreg lotul, ceea ce ne poate ajuta”, a conchis Calafeteanu.

Din august, SCM USV Timișoara (locul III în Grupa 1) se va duela cu Dinamo București (locul IV în Grupa 1), cu CS Năvodari (locul IV în Grupa 2), RC Grivița-UNEFS București (locul V în Grupa 2) și nou-înființata Rapid București.

Liga Națională continuă fără punctele acumulate în partea de debut a campionatului. Primele două clasate se califică în semifinale, dar vor disputa penultimul act în deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.