„Brâncuși se așează la masă”, un eveniment inedit la Timișoara

„Brâncuși se așează la masă”, un eveniment inedit la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La jumătatea proiectului „dupăSCULPTURĂ/SCULPTURĂ după” care prezintă în capitala culturală Timișoara forme ale sculpturii contemporane în viziunea fundației Triade și a arhitectului Attila Kim, vineri, 18 august, de la ora 18:30, va avea loc evenimentul intitulat intitulat „Brâncuși se așează la masă”, prilej cu care  Laura West, profesor bursier Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara și la Universitatea Salisbury din Maryland, o admiratoare a operei lui Brâncuși, va fi gazda unei călătorii extraordinare în lumea operelor marelui sculptor.

Povestirile din cadrul întâlnirii doresc să pregătească publicul larg pentru întâlnirea cu operele lui Brâncuși care vor fi expuse în toamna acestui an la muzeul de artă timișorean și a modului în care sculptura a evoluat din acest filon moștenit de la cel care a revoluționat arta sculpturală.

„Proiectul «după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după» își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși – parcurgerea unui drum de apropriere conștientă, asumată.


Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist encomiastic, cu «prefabricate» de gândire, or în cursul perioadei următoare cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii… Doar astfel vom trăi, cred, bucuria formatoare care ne poate duce la înțelegerea operei sale”, consideră Sorina Jecza, președinte Fundația Interart Triade.

Întâlnirea cu poveștile captivante ale Laurei West despre pasiunea lui Brâncuși pentru formă, care i-au influențat opera, va avea loc în Cazarma U, în spațiul de la librăria Bufnițelor și va fi urmată de discuții libere. Participarea la eveniment este gratuită și necesită înregistrare prin formular la adresa  https://forms.gle/gfiuyqPnN9ZHspAcA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.